Ispovesti

“Prije 10-ak dana sam na jednoj trafici …”

“Prije 10-ak dana sam na jednoj trafici kupio paklo cigara, žvake i “druge” potrebštine.

Platio sam sa 100 eura, a gopođica koja je radila vratila mi 100 eura plus kusur… znači 100 eura čiste zarade.

Naravno ušutio sam se i otišao sa društvom u provod.

Bio sam glavni tu veče, častio i koga znam i koga ne znam, ono ima se može se… Ali juče kada sam se svratio na istu trafiku radila je druga radnica

. Odma sam posumnjao o čemu se radi, a nakon to sam tu novu upitao gdje je stara, rekla mi je i potvrdila moje sumnje. Dobila otkaz zbog velikog manjka… Ljudi moji, nemate pojma kako sam se tada osjećao… GROZNO!”

Bonus:

“Otac je bolestan i potrebna mu je transplantacija…”

“Otac je bolestan i potrebna mu je transplantacija. Operacija je i za donora rizična, a period oporavka dug. Kroz život je bio grozan otac i još gori suprug mojoj majci.

Uvijek bi naglašavao da zato što smo ženska djeca ništa ne vrijedimo ( 4 sestre) i uz to bi na svakakve načine maltrerirao majku. Ona je podnosila cijeli teret što finansijski što održavanja kuće i odgajanja nas.

Prije 5 godina majka se razvela, a ja sa njom otišla u podstanare. Dvije starije sestre su udate, a mlađa studira. Niko od nas se nije čuo sa njim od tad.

I evo nazvao je jer mu je potrebna transplantacija. Nijedna od nas ne želi da se testira i ne želi da rizikuje svoj život za to. Smatram da radim pravu stvar, ali se ipak grozno osjećam i ne spavam noćima. Uz to njegovi nas konstantno zovu, prijete i uznemiravaju.

Smatram da mu nijedna od nas ništa nije dužna. Ne želim da umre, ali ne želim ni da rizikujem svoj život, posao i sve ostalo zarad nekog ko je uvijek bio grozan prema meni.”

(Ispovesti.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *