Ispovesti

DRVOSJEČA MILOŠ NIJE MOGAO DA VJERUJE ŠTA VIDI: Ovo se dešava jednom u 100 godina! Posjekao stablo i ostao u čudu (VIDEO)

Nevjerovatan prizor ukazao se Milošu Popoviću (30) iz ivanjičkog sela Bedina Varoš kada mu je prilikom sječe drveća iz jedne bukve potekla voda.

Ovaj drvosječa ostao je u čudu, jer se godinama unazad bavi ovim poslom i nikada mu se nije desilo ništa slično.

“Stablo nije bilo trulo, već naprotiv potpnuo zdravo. Počeo sam da sječem i kada sam stigao na pola posla, počela je nevjerovatnom jačinom da izlazi voda, kao da ju je neko pustio sa česme. Prišli smo, umili se i oprali ruke. Voda je bila hlada i izuzetno čista, da je mogla odmah i da se pije. Bili smo u velikoj dilemi i nismo znali šta da radimo, ali na kraju smo bukvu ipak posjekli”, rekao je Miloš za RINU.

3132581-1660473571-ivanjicamilossekaostablobukvepoteklavoda-1-ff

FOTO: RINA

Ono što ovom drvosječi još čudnije jeste što u blizini od pola kilometra nema nijedne rijeke niti bilo kakvog izvorišta, a da se u stablu bukve sakrila tolika količina vode.

“Sve vrijeme dok smo bili pored stabla voda je nastavila da šiklja, kao da je na izvoru. Naše podneblje izuzetno je bogato šumom i mnogo ljudi se bavi njenom sečom, ali kome god sam pokazao snimak svi su ostali u čudu. Niko nikada nije video ništa slično”, kaže drvosječa iz Ivanjice, piše Kurir.rs.

3132585-1660473571-ivanjicamilossekaostablobukvepoteklavoda-3-ff

FOTO: Rina

Stručnjaci su ovo čudo prirode objasnili činjenicom da se korijenje tog duda nalazi na sezonskom frontu vodoizvorišta. Zatim, vodu iz stabla najčešće uzrokuju obilne padavine, koje preplave podvodne izvore, pa dodatni pritisak potisne vodu na površinu, uz korjenje drveća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *