Ispovesti

“Razbolim se, bio vikend”

“Razbolim se ja, vikend bio, temperatura skoro 40, sve me boljelo. Moja žena pobegla od mene na 2 metra, jela, drndala telefon, spremila se i otišla da se vidi sa drugaricama..

Kako je ona otišla, zove mene moj brat da me čuje.. U roku od 15 min evo njega i njegove žene, moje snaje..

Umotala mi noge u čarape natopljene alkoholom pa u deblje čarape, pa mi dala brufen i 4 velike tablete vitamina C, i kad sam to sve progutao bombone propolisa..

Pokrila me sa još 2 ćebeta, kad kontam u kuhinji moj brat kuva supu.. Stiže supa.. Pojeo ja supu, sav se preznojio.. i tako sat vremena kako je prošlo otišao ja istuširao se i osjećao sam se mnogo bolje, temperatura 37 sa nešto malo…

Ostali su sa mnom dok nije moja žena došla. I gledam sad, da mi nije bilo njih dvoje mogao sam da skapam.. A moja žena mi je stalno prigovarala kako su oni ovakvi onakvi i kako treba da se udaljim od njih… E živote pokvareni džoistiku.”

(ispovesti.com)

Bonus:

“Kolega koji je do jučer radio isti posao kao i ja…”

“Kolega koji je do jučer radio isti posao kao i ja, a onda preko veze dogurao do mjesta šefa, stalno mi prijeti otkazom.

Ni ranije se nismo podnosili, ali se sada baš osilio i čak mi je direktno rekao da samo krevet može da me zadrži na tom mjestu.

Mrtva hladna sam mu rekla da slobodno može da mi smjesti otkaz, ali da je prava šteta ako tako mlad čovjek ostane bez nogu i bez mogućnosti da trči za svojim djetetom.

Prvo je mislio da se šalim pa kad je shvatio da sam ozbiljna rekao mi je da sam psihopata. Samo sam mu odgovorila da provjeri stepen moje psihopatije.

Sad me zaobilazi i ne spominje više otkaz, ali čujem od drugih kolega kako priča da sam luda i poremećena. Važi, onda u tom slučaju imam osnova za mobing.”

(Izvor: Ispovesti.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *