Zdravlje

SAMO DVE NEDELJE PILA JABUKOVO SIRĆE NA OVAJ NAČIN Bez opasnih steroida izlečila artritis, uopšte ne oseća bolove

Obe namirnice povećavaju pokretljivost tela, štite zglobove i kosti od propadanja i sprečavaju upale

Linda Fokner je 50-godišnja Britanka kojoj je 2017. dijagnostikovan artritis. Bolovi su prvo počeli u njenim rukama, a ubrzo su se prebacili na leđa i vrat, a njeno stanje je iz dana u dan postajalo sve gore. Kako bi ublažila bolove bolnih zglobova, isprobala je bezbroj tretmana.

Probala je sve, od dodataka za jačanje zglobova kao što su hondroitin, glukozamin i kolagen do opasnih steroida i lekova protiv bolova. Nijedan tretman ili lekovi joj nisu pomogli dugoročno. Nakon kratkotrajnog olakšanja, bolovi u zglobovima bi se stalno vraćali.

A onda je jednog dana saznala za priču o Sari Gal, koja je izlečila svoj artritis napitkom od jabukovog sirćeta i meda. Odlučila je da i sama proba, a jabukovo sirće joj je konačno spaslo bol.

Jabukovo sirće za zdravlje zglobova: Vekovima je poznato da sirće ima brojne pozitivne faktore za opšte zdravlje ljudi. Između ostalog, jabukovo sirće se pokazalo kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju.

Napitak od jabukovog sirćeta i meda je odlična kombinacija za lečenje artritisa. Obe namirnice povećavaju pokretljivost tela, štite zglobove i kosti od propadanja i sprečavaju upale.

Mešavina za lečenje artritisa
 

Sastojci:

1 kašika jabukovog sirćeta,

1 kašika sirovog meda,

1 šolja vrele vode.

Priprema:

Pomešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 kašiku sirovog meda u šolji vrele vode. Pijte dva puta dnevno. Linda je pila ovu mešavinu svaki dan, ujutru i uveče.

Već posle 2 nedelje osetila je poboljšanje. Bilo je to prvi put od 2017. godine da je mogla normalno da živi – bez bola.

Prednosti jabukovog sirćeta:

Smanjuje bol u zglobovima

Bol u zglobovima može biti uzrokovan nedostatkom minerala, pa ishrana zasnovana na hrani bogatoj ovim hranljivim materijama pomaže kod artritisa.Jabukovo sirće je moćan prirodni lek za zglobove jer sadrži dosta minerali, kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i fosfor

Jača kosti

Pošto sadrži magnezijum koji podstiče apsorpciju kalcijuma u ​​organizmu, jabukovo sirće jača strukturu kostiju. Kalijum posebno pomaže protiv kalcifikacije, pa se njegovim unosom smanjuje osećaj ukočenosti u zglobovima.

Sprečava štetno dejstvo slobodnih radikala

 Antioksidansi i sirćetna kiselina blokiraju dejstvo slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, redovno konzumiranje jabukovog sirćeta može sprečiti mnoge degenerativne bolesti, pomaže varenju i podstiče detoksikaciju organizma – jabukovo sirće podstiče varenje i apsorpciju hranljivih materija, što je preduslov za zdravlje zglobova.

Sirćetna i jabučna kiselina, koje čine jabukovo sirće, podstiču ispiranje toksina, odnosno detoksikaciju organizma.Nagomilani toksini u zglobovima jedan su od uzroka artritisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *