Zdravlje

Samo jedna KAŠIKA MEDA PRED SPAVANJE i evo koja promena se dešava u telu: Mnogi problemi pašće u zaborav

Med u hrani ili piću je zdrav, ali šta se događa kad pojedemo kašiku meda pre odlaska u krevet? Ponekad se probudimo usred noći jer je našem mozgu potreban glikogen i podstiče nadbubrežne žlezde da izbace adrenalin i kortizol iz tela. Ali evo u čemu je zapravo caka…

Na sreću, med sadrži glikogen, pa će vam kašičica meda pre spavanja pomoći da obezbedite dobar san.

Visoki krvni pritisak je jedan od faktora koji doprinosi razvoju bolesti srca. Med sadrži antioksidans koji dokazano snižava krvni pritisak, pa je kašika meda pre spavanja jednostavan način za držanje krvnog pritiska pod kontrolom.

Trigliceridi su vrsta masnoća prisutna u krvi. Visok nivo triglicerida poveća opasnost od pojave dijabetesa, ali i bolesti srca. Med je povezan s snižavanjem triglicerida u tijelu – pretvara ih u saveznike koji čiste krv od nepotrebnih masnoća.

Med jača imunitet

Med ima antibakterijsko dejstvo koje pojačava imunitet, čineći vas jačima u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Ubrzava metabolizam stvarajući termogeni učinak. To znači da poboljšava cirkulaciju koja povisuje temperaturu tijela, pomažući vam da sagorite masti bez puno muke.

(Krstarica)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *