Zdravlje

Muškarci imaju jutarnju naviku koju svaka žena treba da zna: Evo šta tako vešto kriju

Muškarci su intrigantni kao i žene, naročito njihovo telo koje ima gomilu funkcija koje i dalje zbunjuju naučnike.

Tako i muškarci imaju, na opšte čuđenje, G tačku.

Muško telo u sebi skriva mnoštvo iznenađenja. Neke njegove tajne i dalje su uglavnom nepoznate ne samo ženama nego i samima muškarcima.

Sporo starenje

Muško lice čuva mladenački izgled puno duže od ženskog . Sve se svodi na činjenicu da muškarčeva koža gubi koncentraciju kolagena mnogo sporije, što znači da je mnogo otpornije na bore i oštećenja.

Sposobnost laktacije

Da, to ste dobro pročitali. Muškarci takođe imaju žlezde koje mogu proizvesti mleko. Ali njegova proizvodnja predstavlja abnormalnost muškog tela.

To se može dogoditi kada se proizvede previše hormona prolaktina. To može biti posledica određenih vrsta lekova i terapija koje se koriste za stimulaciju srca, problema s hipofizom i hipotalamusom, uporabom opioida ili zbog ekstremne gladi.

Gubitak kose

Lepo je misliti da se genetska sklonost za ćelavost prenosi isključivo majčinim X hromosomima, ali to nije slučaj. Postoje i drugi, ne manje važni faktori.

Ako je otac muškarca ćelav, onda se i njegove šanse da izgube kosu povećavaju za 60%. Aktivnost muških hormona takođe utiče na folikule dlačica na takav način da telo postupno gubi sposobnost proizvodnje nove kose. Stres i loša ishrana takođe znatno povećavaju rizik od ćelavosti.

Premenstrualni sindrom

To bi moglo biti vrlo iznenađujuće za neke, ali 26% muškaraca takođe doživljava PMS.

Tokom tih razdoblja, čovek postaje osetljiviji, razdražljiv, gladan, a može čak osetiti i grčeve u želucu. To jest, prolazi kroz iste simptome kao žena.

Debljina kože

Testosteron, muški hormon čini muška koža bude deblja, tj. 25% deblja od ženske kože.

Ipak, tokom njihove životne dobi, muška koža postaje tanja, dok kod žena ostaje iste debljine do menopauze.

Adamova jabučica

Jeste li se ikad pitali šta je Adamova jabučica, i zašto muškarci imaju veće od žena? Žene imaju samo malu izbočinu na vratu, koja se sastoje od hrskavice štitnjače, čija je jedina svrha zaštiti vokalne akorde.

Ova hrskavica štitnjače takođe je odgovorna za dublji ton kod ljudi.

Percepcija boja

Muškarci mogu razlikovati mnogo manje boja nego žene, i to je fiziološki uslovljeno.

Jutarnji seks

Jedna od muških jutarnjih tajni, za koje žene ne znaju, je velika želja za seksom odmah čim se probude.

Naime, nivo testosterona kod muškarca je ujutro oko 25 %- 50 %, a kasnije u toku dana opada, što znači ogroman apetit za rani seks.

Muškarci imaju nalet testosterona između šest i devet sati ujutro. Oni prirodno vole da iskoriste dobro jutro čim progledaju. Kad se muškarac ujutro probudi, testosteron mu je na vrhuncu. Pun je energije, fokusiran, druželjubiv, spreman za brzu reakciju. Testosteron ga čini sklonim ljutnji, što znači da ujutru sve doživljava kao najveću moguću provokaciju. Sav taj testosteron pokreće i libido, što objašnjava zašto muškarci misle da je seks ujutro odlična ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *