Zdravlje

PILA JE NAPITAK OD SUVIH ŠLJIVA SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Niko nije mogao da zna da će se OVO DESITI

Mesec dana nakon konzumiranja ovog napitka, izgubićete tri do pet kilograma i to prvo oko struka.

Ukoliko nemate vremena da doručkujete, kao zamenu vam preporučujemo ovaj idealan napitak od suvih šljiva.

Ne samo da će vas zasititi, nego uz pomoć njega možete i smršati.

U nastavku pogledajte kako.

Recept:

Suve šljive
foto: Profimedia

Šest suvih šljiva svaku veče prelijte sa 100 ml prokuvane vode, poklopite i ostavite deset minuta da odstoje. Za to vreme u činiju ulijevajte dve supene kašike zobenih pahuljica, kašiku mlevenog lanenog sjemena i isto toliko kakaa.

Prelijte s 300 ml kefira i dobro izmešajte. Šljive sitno iseckajte i dodajte u prethodnu smesu, a potom mešavinu stavite u hladnjak preko noći i ujutro popijte na prazan želudac.

Mesec dana nakon konzumiranja ovog napitka, izgubićete tri do pet kilograma i to prvo oko struka.

Ne samo da ćete smršati nego će vam i ten biti lepši, a kosa i nokti jači

Suve šljive sadrže uglavnom iste vitamine i minerale, kao i sveže. Međutim, mnoge studije se fokusiraju na suve šljive kada žele da potvrde pozitivne efekte konzumiranja voća, a ovo su neke od potencijalnih zdravstvenih koristi od konzumacije suvih šljiva podržanih istraživanjem:

Poboljšanje zdravlja gastrointestinalnog trakta

Suve šljive su dobar izvor i nerastvorljivih i rastvorljivih vlakana. Nerastvorljiva vlakna pomažu u održavanju redovnog pražnjenja creva, dok rastvorljiva vlakna pomažu da umereno varenje i apsorbuju hranljive materije iz hrane. Suve šljive takođe sadrže sorbitol i hlorogensku kiselinu, što može povećati učestalost stolice. Konzumiranje porcije ili dve suve šljive može nam pomoći da održimo zdravlje gastrointestinalnog trakta kroz redovno pražnjenje creva.

Podrška zdravlju kostiju

Prema kliničkim studijama, antioksidansi i antiinflamatorna svojstva suvih šljiva mogu pomoći u sprečavanju gubitka kostiju i pomoći u održavanju zdrave gustine i formiranja kostiju. Veće količine vitamina K u suvim šljivama takođe pomažu u poboljšanju zdravlja kostiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *