Zdravlje

OVO JE ODLIKA MENTALNO NESTABILNIH LJUDI: Važna lekcija čuvenog ruskog psihologa POGAĐA GDE NAJVIŠE BOLI

Žudnja za lagodnim i sigurnim životom često je duboko ukorenjena u ljudsku prirodu. Ovo je pet mudrih izjava čuvenog psihologa Mihaila Labkovskog koje morate da pročitate.Žudnja za lagodnim i sigurnim životom često je duboko ukorenjena u ljudsku prirodu. Ovo je pet mudrih izjava čuvenog psihologa Mihaila Labkovskog koje morate da pročitate.

Kada se suočimo s izazovima ili neprijatnostima, brige lako preplavljuju, stvarajući osećaj straha i anksioznosti koji nas udaljava od trenutka u kojem se nalazimo. Time gubimo priliku da u potpunosti uživamo u životu. Kako se osloboditi straha i početi živeti punim plućima?

Poznati psiholog Mihail Labkovski nudi nekoliko korisnih saveta:

Fokus na sadašnji trenutak

Umesto beskrajnog analiziranja prošlosti ili preterane brige o budućnosti, važno je usmeriti se na trenutak u kojem se nalazimo. Ono što je prošlo, prošlo je; važno je izvući pouke iz prošlih iskustava i krenuti dalje. Istovremeno, ne dozvolite da vas preterana briga za budućnost paralizuje ili oduzme radost sadašnjeg trenutka.

Zdrav način života

Usvajanje zdravih životnih navika može vam pomoći da se osećate snažnije i pozitivnije. Pravilna ishrana, redovno vežbanje i dovoljno sna mogu doprineti vašem opštem osećaju blagostanja i zadovoljstva.

Komunikacija s voljenima

Redovna komunikacija s bliskim osobama može vam pružiti osećaj povezanosti i podrške. Razgovarajte s prijateljima i članovima porodice, delite svoje osećaje i iskustva s njima. To će vam pomoći da se osećate podržano i manje usamljeno.

Živite svoj život

Ne dozvolite da društveni pritisak ili očekivanja drugih ljudi određuju vaše postupke i prioritete. Živite prema vlastitim vrednostima i standardima, fokusirajte se na ono što je važno za vas i ne trošite previše energije na poređenje s drugima.

Postavljanje prioriteta

Rasporedite svoje obaveze i vreme tako da se možete posvetiti onome što je zaista bitno. Razmislite o svojim ciljevima i potrebama, i odredite prioritete prema njima. To će vam pomoći da efikasnije upravljate svojim vremenom i smanjite stres.

Kada se suočite s negativnim mislima ili brigama, pokušajte da ih posmatrate iz perspektive različitih ishoda. Fokusirajte se na pozitivne aspekte i trudite se pronaći rešenja umesto zadržavanja na problemima. Vežbajte kontrolu nad svojim mislima i ponašanjem kako biste postali emocionalno otporniji i samopouzdaniji, a manje nestabilni. Zapamtite, vi imate moć da birate kako ćete reagovati na izazove života.

(Svezazenu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *