Horoskop

VELIKI HOROSKOP: Kome će sve ići prema planu, a ko će se hvatati za glavu- DVA DATUMA SU KLJUČNA

U julu imamo dva važnija razdoblja koji se odvijaju oko 16.7., te oko 21.7. U tim danima možemo primijetiti da se odvija nešto što je bitno za našu budućnost.

Ovan
Julski utjecaji usmjeravaju Ovnove na pitanja vezana uz dom, porodicu, djecu, ali i na rješavanje imovinskih i finansijskih pitanja. Osim toga, ovaj mjesec ponudit će vam i obilje zabave i dobrog provoda.

Posao – Dosta energije stavljeno je na materijalnu i finansijsku stranu života. Oko 16. jula budite oprezniji u donošenju odluka. Izbjegavajte finansijske rizike. Posao vas ne umara, dapače mogao bi vas i zabaviti.

Ljubav – Dobar mjesec za ljubav. Razgovorom možete riješiti većinu problema. Partner želi više razonode, pa vas može pokrenuti u tom smjeru. Ako ste sami, odlično vrijeme za upoznavanje novih ljudi.

Zdravlje – Malo više pažnje posvetite grlu i vratnom dijelu kičme. Češće odlazite u prirodu. Pasivan način života bit će izvor razdražljivosti. Smanjite unos mesnih prerađevina.

Ocjena mjeseca: 4


Najsretniji dani: 26. jula uživat ćete u susretima i razgovorima prepunim smijeha. Divan dan za putovanje i zabavu.

Savjet: Tvrdoglavo ustrajanje na nečemu može biti kontraproduktivno.

Bik
Mars se kreće vašim znakom do 20. jula, a oko 16. u mjesecu udružuje se s Uranom. Čuvajte se naglih i eksplozivnih reakcija. Nemojte žuriti, idite korak po korak. Iznenadit će vas susreti s nekim osobama.

Posao – Radne okolnosti neće biti toliko zahtjevne, što je u redu jer ćete biti dosta umorni i zasićeni brojnim informacijama. Mogli biste donijeti neke odluke vezane uz stanovanje ili preuređenje doma.


Ljubav – Želite li izbjeći neke razmirice, nemojte tražiti od drugih da vas razumiju, prije nego što vi pokušate shvatiti njih. Iznenadit će vas susret s jednom osobom koji će se dogoditi u blizini vašeg doma. Nešto će se pokrenuti.

Zdravlje – Budite smotreniji u kretanju i odlučivanju. Pripazite na vrat, kontrolirajte pritisak. Teže ćete podnositi visoke temperature, pa se pametno izlažite sunčevim zrakama.

Ocjena mjeseca: 4

Najsretniji dani: 28. jula Bikovi će primiti poruku koja će vam pomoći da bolje vidite jednu situaciju koja vam je u fokusu od kraja juna.

Savjet: Preispitajte informacije prije nego što donesete odluku, piše 24 sata.

Blizanci
Juli bi Blizancima mogao ponuditi puno novih prilika koje dolaze kroz kraća putovanja, društvene mreže, učenje ili posjet nekim predavanjima. Bit ćete komunikativni, ljudi će vam vjerovati, a i finansije će se poboljšati.

Posao – Poslovni aspekti su obećavajući. Možete zaraditi više novaca, čak i kroz povremeni ili sezonski rad. Mjesec je povoljan za komunikaciju, pisanje i učenje. Bit ćete vješti u prodaji i uvjeravanju.


Ljubav – Bit će uzbudljivo. Zanimljivi razgovori s partnerom, zajednička putovanja, novi planovi, sve bi to moglo obogatiti vaš ljubavni život. Ako ste sami, ne propustite prilike koje bi vam se mogle pojaviti sredinom mjeseca.

Zdravlje – Zdravstvena slika je uglavnom dobra i stabilna, uz preporuku da se više odmarate i malo usporite. U posljednjim danima jula mogući su problemi s probavom, prstima, a budite oprezniji i u saobraćaju.

Ocjena mjeseca: 4/5

Najbolji datum: 3. jula mogli biste dobiti poziv na putovanje ili druženje, a to će vam puno značiti jer dolazi od vama bitne osobe.

Savjet: Pišite, čitajte, krećite se. Uživajte u raznovrsnim sadržajima.

Rak
Ovo je vaš rođendanski mjesec i s njim ulazite u novi jednogodišnji ciklus. Zato postavite novi cilj, namjeru, zacrtajte si put kojim ćete koračati narednih godinu dana. Odličan mjesec za povećanje zarade i vjere u sebe.

Posao – Vaši poslovni planovi ostvarivat će se bez većih teškoća. Tu je i prilika da obogatite svoje poslovanje, ostvarite veća primanja ili da riješite neka finansijska pitanja. Mlađak u vašem znaku 5. jula ukazuje na jedan završetak.

Ljubav – Ovo je mjesec u kojem Rakovi trebaju više uživati, ostaviti neka razočaranja iza sebe te živjeti punim plućima. Budete li išli tim putem, sigurno je da ćete biti zadovoljni i sretni, a i da ćete privlačiti druge u svoju blizinu.


Zdravlje – Vaša zdravstvena situacija bit će stabilna. Očekuju vas poboljšanja u odnosu na protekle mjesece. Imat ćete više energije, bit ćete bolje raspoloženi. Drugi će primijetiti vašu privlačnost.

Ocjena mjeseca: 4/5

Najbolji datumi: 5. jula mladi Mjesec u vašem znaku pokazuje vam novi smjer, novu mogućnost, priliku da nešto lijepo doživite.

Savjet: Ukazat će se prilika za poboljšanje na finansijskom planu.

Lav
U julu ćete se odlično zabavljati, biti pričljivi, osvajat ćete druge svojim izgledom i smislom za humor. Sreća dolazi kroz druženje i putovanja. U prvoj polovini mjeseca budite strpljiviji i kontrolirajte ljutnju.

Posao – Vaši izgledi su jako dobri. Poslovne okolnosti idu vam u prilog i sada možete dati najbolje od sebe, a vaša znanja i talenti bit će primijećeni, možda i nagrađeni. Želite i promijeniti posao, krenite od prvog dana jula.

Ljubav – Venera se od 11. jula počinje kretati vašim znakom i obećava porast ljubavnih užitaka. Neki bi se mogli zaljubiti, a drugi biti sretniji u odnosu. Primijetit ćete kako se partner više trudi i ugađa vam.

Zdravlje – Bit ćete u dobroj formi, no na određene dane vidljivo je da biste mogli biti nervozni, možda i ljuti te da vam nedostaje energije. To će osobito biti vidljivo u danima oko 16. jula.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: 7. jula uživat ćete u naklonosti dragih ljudi. U prilici ste nekoga šarmirati i zavesti. Okolnosti su na vašoj strani.

Savjet: Lavovi, preuzmite inicijativu, pokrenite nešto.

Djevica
Imate neke planove za ovo ljeto i čini se da će kroz juli više-manje sve ići po planu. Uporni ste i ne odustajete dok ne dobijete ono što trebate. Krajem jula počinju manje zavrzlame, pa pojačajte oprez u odnosima.

Posao – Nećete biti osobito zainteresirani za rad. Potreban vam je odmak od posla i obaveza. Neke stvari odgađate i pomičete za kasnije. Možda imate i neke tajne planove koje sada niste spremni podijeliti s drugima.

Ljubav – Ljubavni život mogao bi Djevicama donijeti nešto mirnije i stabilnije dane, što znači da sada možete opuštenije razgovarati i planirati udvoje. Nekima će ‘na vrata’ pokucati nedovršena priča iz prošlosti.

Zdravlje – Bit ćete u odličnoj formi. Puni ste snage, energije, a dane ćete provoditi s namjerom da se dobro odmorite i zabavljate. Čuvajte se upala i crijevnih viroza u posljednjim danima jula.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: 11. jula očekuje vas dan u kojem može biti jako puno uzbuđenja i strasti. Ono što pokrenete, bit će uspješno.

Savjet: Dajte si vremena da vidite što je najbolje za vas.

Vaga
Julski utjecaji bit će vam podrška u ispunjenju planova. Tu su i prijatelji koji će biti uz vas da vam ponude drukčiju perspektivu onoga što se događa. Jupiter vas štiti i daje vam uspjeh u obrazovnim aktivnostima i sreću na putovanjima.

Posao – Poslovni izgledi bit će uglavnom dobri. Nešto biste mogli privesti kraju, možda i započeti jedan novi projekt. Odnosi s autoritetima bit će bitni za ispunjenje vaših ambicija. Mjesec je važan i za investicije.

Ljubav – Vaš bi partner mogao biti skloniji otporu i češće zadubljen u svoje misli. Pravi način da ga potaknete i probudite mogao bi biti seks putem kojeg se stvara bliskost. Moguće je i da vam se udvara osoba koja je zauzeta.

Zdravlje – Imate li nekih simptoma ili zdravstvenih smetnji, idealno vrijeme je za terapiju, bilo da je usmjerena na fizičko tijelo, bilo da je riječ o nekim emocijama koje treba proraditi.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: 12. jula imate sve što vam treba. Zadovoljni ste razvojem zbivanja i sada možete proslaviti jedan uspjeh.

Savjet: Velika podrška Vagama dolazi od strane prijatelja.

Škorpion
Imate potrebu istaknuti se, želite da se čuje ono što govorite i ako vas netko isprovocira ili povrijedi reagirat ćete vrlo ljutito. Odnosi s drugima zahtijevaju više pažnje, posebno sredinom mjeseca kada će iskočiti jedna tema.

Posao – Imate neke želje i planove, no zasad se sve odvija s dosta neizvjesnosti, čak i pomalo usporeno. U ispunjenju ambicija može vam pomoći neki novi načini komunikacije i predstavljanja svojeg znanja.

Ljubav – Bit će burno, na dane i napeto. Partner bi mogao pružati otpor nekim vašim prijedlozima i imati veću potrebu za dominacijom, što Škorpionima neće biti prihvatljivo. Moguća je i ljubomora, potreba da se stvari drže pod kontrolom.

Zdravlje – Pijte više tekućine, smanjite unos industrijski prerađene hrane. Oko 16. u mjesecu pazite kako hodate. Nesmotreni i nagli potezi mogu dovesti do manjih problema. Kontrolirajte ljutnju.

Ocjena mjeseca: 3/4

Najbolji datumi: 14. jula pronaći ćete ono što tražite i trebate. Oslonite se na podršku bliske osobe koja vam izlazi ususret.

Savjet: Očekujete od drugih više nego što vam mogu dati.

Strijelac
Imate priliku odmaknuti se od istih tema, rutinskog načina života i uživati u druženju s osobama koje vam nude svježu perspektivu i znanja koja vi nemate. Putovanja i boravak u drugom gradu donose Strijelcima sjajnu zabavu.

Posao – Sve ćete stići obaviti na vrijeme. Možda vas posao odvede i na kraće putovanje koje će biti i jako zabavno. Kontakti s državnim institucijama bit će uspješni. Mjesec je dobar i za podmirenje nekih dugovanja.

Ljubav – Bit ćete zadovoljni svojim ljubavnim životom. Partner će biti raspoložen, spremniji na zabavu i izlaske. Odlučite li se za zajedničko putovanje, uživat ćete. Mnogima Jupiter donosi i novu ljubavnu priliku.

Zdravlje – Prisutno je dosta umora i iscrpljenosti. Mogući su manji problemi s vratnim dijelom kičme. Kontrolirajte štitnjaču. Krajem mjeseca pripazite na prehranu i usporite tempo.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: 17. jula imate sjajnu priliku koja bi vam mogla odvesti u neočekivanom smjeru. Uživajte u istraživanju.

Savjet: Potreban vam odmak od rutine i svakodnevice.

Jarac
Pred Jarcima je mjesec koji će najviše promjena i zbivanja donijeti na polju odnosa s drugima. Vrijeme je za ljubav, zabavu, otvaranje prema onome što vam dolazi od drugih ljudi. Igrajte igre na sreću, možda vam se posreći.

Posao – Očekuje vas puno razgovora s drugim ljudima, kao da će o njima ovisiti vaši poslovi. Osim toga, ovo je mjesec u kojem će se pokrenuti i pitanja koja su vezana uz imovinu koju dijelite s drugima i investicije.

Ljubav – Pred vama su nove prilike na ljubavnom planu. Na vama je da odlučite želite li ići u tom smjeru. Željniji ste zavođenja, strasti. Potreban vam je odmak od rutine. Jedna prekretnica izvjesna je oko 21. jula.

Zdravlje – Zdravstvena slika je uglavnom povoljna. Imate dovoljno energije, izdržljivi ste. Neki će se podvrgnuti tretmanima pomlađivanja ili dijeti. Kraj mjeseca može donijeti prolazne poremećaje.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: Pun Mjesec u vašem znaku 21. jula može označiti jednu prekretnicu, donijeti novi uvid, okončanje…

Savjet: Više vremena posvetite druženju s prijateljima.

Vodolija
Mjesec pred vama donosi vam puno uzbuđenja, susreta, proslava, no prije svega računajte na to da će se mnogo toga događati neočekivano, pa će vaše intervencije nekad trebati biti brze, ali promišljene.

Posao – Vaše obaveze mogle bi više biti usmjerene na druge ljude. Treba vam nečije odobrenje, nešto je važno iznijeti u javnost, no kako god, jako je važno da se žurite s odlukama i da svaki svoj potez dobro promislite.

Ljubav – Moguće je da ćete činiti puno, možda i previše da biste udovoljili partneru, ali i osobama koje volite. Neke partnerove izjave doživjet ćete vrlo lično, možda vas i naljute. Ništa ne činite naglo i u nemiru.

Zdravlje – Pripazite na prehranu. Neka hrana će vam teško padati na želudac. Moguća je žgaravica. Također, iscrpljenost može dovesti do povremenih glavobolja i pojačanog umora.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: 22. jula Vodenjacima započinje nešto što će u narednim sedmice dati više prilike za odmor i opuštanje.

Savjet: Obratite pažnju na ono što vam drugi govore.

Ribe
Ovo je za Ribe mjesec opuštanja, zabave i uživanja. Učinite sve da tako i bude. Obaveze nisu naporne i lako s njima izlazite na kraj. Više pažnje posvetite kretanju, aktivnostima u prometu, kao i na komunikaciju s bližnjima.

Posao – Sada možete dobiti podršku koja vam je potrebna kako biste ispunili, dovršili svoje poslovne planove. Ljudi koji vjeruju u vaše talente, ali i sposobnosti odigrat će značajnu ulogu u vašim poslovnim ostvarenjima.

Ljubav – Imate priliku biti sretni. Imate priliku biti zaljubljeni. Pokušajte se odmaknuti od nekih teških iskustava iz prošlosti i dati si sada zasluženi predah. Približite se partneru na neke nove načine. Iznenadit ćete ga.

Zdravlje – Dolazi do poboljšanja na način da imate više energije, mirniji ste i zadovoljniji sobom. Više pažnje posvetite ramenima, rukama i probavnom sistemu, posebno krajem mjeseca.

Ocjena mjeseca: 4

Najbolji datumi: 25. jula dobit ćete potvrdu da ste bili u pravu. I doći će od osobe za koju nikada ne biste rekli da je u stanju to učiniti.

Savjet: Unesite više romantike i više zabave u svoj život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *