Ispovesti

PRAVI KUHARI RIBU NE STAVLJAJU U BRAŠNO, UVALJAJU JE U OVU NAMIRNICU: Ulje nikad više neće prskati, A UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet

Ukoliko ste ljubitelji pržene ribe, pa već imate spreman recept za dane koji su pred nama, jedan trik će vam pomoći da ona bude još hrskavija, jednako ukusna, ali da ne upije ni kap ulja.

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji – gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica bijelog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isijecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati prije prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, bijeli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba “plivala” u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomjerno ispržila sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.

Prijatno!

Novi,ba/Telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *