Ispovesti

Moj brat nikada nije imao djevojku, a prije 3 dana je došao u dnevnu sobu i rekao kako ćemo upoznati…

Moj brat nikada nije imao djevojku, a prije 3 dana je došao u dnevnu sobu i rekao kako ćemo upoznati njegovu djevojku.
Cijeli dan smo spremali kuću i svi smo bili sretni. Kada je naveče došla svi smo je lijepo dočekali sa osmjehom.

Čim je sjela, tata i ja smo odmah ugledali njen poveći stomak i cijelu noć i tajno razmjenjivali poruke na mobitelu i pitali se da li je trudna ili debela.
Imam osjećaj da nas je skontala, i užasno se osjećam. A onda pogledam u svoj stomaćić i razmišljam kako će sutra neko tako da gleda i mene. Užasno se osjećam sada i mislim da sam najgora sestra.

BONUS:

TUŽNO… Supruga me napustila, ostavila i mene i naše troje djece prije dvije godine. Bili smo u braku skoro 10 godina i bez ikakve najave samo je nestala. Otišla je u Njemačku kako sam saznao od nekih njenih prijateljica par dana kasnije. To je bilo pije više od 3 godine. Nakon toga je dva puta došlazila kako bi završila papire za razvod.

Nisam joj pravio probleme, želio sam biti gospodin do kraja i iskreno sada se malo kajem zbog toga. Ubrzo nakon razvoda udala se za nekon “našeg” nijemca i prema onome što objavljuje na društvenoj mreži baš uživa u životu. Putuje, provodi se… Iskreno to me lično ne zanima, ali, nikada nije ni nazvala dapita za našu djecu koja zajedno sa mnom prilično teško žive, nismo gladni ni žedni, ali sve ostalo je na vrlo niskim granama. Ne želim da neko pomisli kako sam ja kriv za sve, kako sam neki problem, NERADNIK…

Radim itekako, ali plata koju zaradim za mene, moju djecu i moje roditelje o kojim se ja skrbim je više nego nedovoljna. Stvrno ne mogu zamisliti sebe na nekim egzotičnim putovanjima, sebe kako uživam u skupim stvarima, a da pri tome znam da moja djeca pate… Živio sam sa njom 10 godina, poznavali smo se mnogo duže, ali da je ovako sebična to nikada nisam mogao ni da zamislim… TUŽNO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *