Zanimljivosti

Stan u staroj zgradi, a nameštaj je priča za sebe: Evo u kakvim uslovima živi Ceca Bojković

Ona je jedna od najpoznatijih glumica u regionu a u svojoj bogatoj karijeri je ostvarila veliki broj uloga. Međutim najviše je pamtimo kao Emiliju iz najgledanije serije Bolji život. Svetlana Ceca Bojković, renomirana dramska umjetnica, prepoznata je ne samo po svom istančanom stilu već i po izuzetnom smislu za uređenje doma.Po povratku iz Finske, gdje je njezin suprug Slavko Kruljević bio veleposlanik, glumica je utjehu pronašla u skrivenom potkrovlju povijesne i izvorne građevine.Dom Cece Bojković odiše ugodnim ambijentom koji se može postići samo pažljivim uređenjem i ljubavlju pretočenom u prostor, a sada su djelići obiteljskog gnijezda dospjeli i na društvene mreže.

  • Odmah se vidi Cecino duboko obožavanje umjetničkih remek-djela. Bilo da se radi o dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili čak na terasi, ne možete a da ne ostanete očarani zadivljujućim nizom slika. Među njima, prikaz kultnog kipa Pobednika u Beogradu posebno izaziva strahopoštovanje i ostavlja bez daha.

U središtu dnevnog boravka kamin zauzima središnje mjesto, okružen raznim umjetničkim djelima koja krase interijer. Što se spavaće sobe tiče, ona povoljno izlazi na terasu s koje se pruža prekrasan pogled na grad.

Unatoč uspjehu kao glumica, stalno je isticala da je luksuz ne definira i da je jedino što joj je zaista važno da živi u srcu Beograda, u svom voljenom rodnom gradu.

“Moja financijska situacija je dovoljna. Svojim radom održavam zadovoljavajući životni standard. To je ugodan život, ne rasipnički, ali svakako više nego primjeren. Odabirem ne posjedovati vozilo i umjesto toga živjeti u srcu grada, ispunjenje životne želje.

Moje odrastanje odvijalo se u raznim naseljima – počevši od Njegoševe, pa do Pajsijeve, Strahinjića bana, do Kosovske. Trenutno živim u Nušićevoj. Ovo putovanje kroz različita područja predstavlja ciklus mog života, kaže glumica kojoj je stan od 60 četvornih metara sasvim dovoljan.

Prema riječima Glorije, oduvijek je sanjala o tome da ima dom uređen u bezvremenskom, klasičnom stilu koji podsjeća na one prikazane u starinskim časopisima, a taj je san uspješno i ostvarila.

Što se bojanja zidova tiče, gade me ultramoderne nijanse i psihodelične kombinacije. Nije da sam staromodan, ali smatram da ovim suvremenim trendovima u uređenju interijera nedostaje topline.

Izrazila je svoju sklonost pogledu na neprekinute staklene linije, ali ne i tome da bude potpuno okružena njima. Što se tiče arhitektonskog ukusa, identificirala se kao netko tko naginje klasici.

  • Dom Cece Bojković pravi je odraz njenog jedinstvenog ukusa i temperamenta koji plijeni pažnju onih koji se dive njenom liku i djelu. Posebno se ističe mala antička fontana koja služi kao slikovito mjesto na kojem glumica za sunčanih ljetnih dana njeguje svoje biljke.

Imam sreću da posjedujem dva izvrsna Čelićeva crteža, kao i jednu njegovu zadivljujuću sliku. Vrijedi napomenuti da je moj pokojni suprug Muci Draškić s talentiranom umjetnicom bio povezan dubokom prijateljskom vezom.

Veliki sam štovatelj i Duška Otaševića, a posjedujem njegove izvanredne grafike s likom Nikole Tesle. Osim toga, posebno mjesto u mom srcu zauzima izuzetno ulje na platnu Ksenije Divjak. Međutim, zbog prisutnosti pušenja u mom kućanstvu, poduzeo sam mjeru predostrožnosti i stavio ga ispod stakla kako bih zaštitio ovo osjetljivo remek-djelo.

Prema riječima Svetlane Cece Bojković, iako je moj portret naslikao akademski slikar Ljuba Milunović, ona smatra da je Mucijev portret daleko izvrsniji, kao što i treba da bude.

  • Godine 1987. premijerno je prikazana televizijska emisija “Bolji život” prema scenariju Siniše i Ljiljane Pavić. Emilija Popadić utjelovila je Bojkovićevu, dok je ulogu njenog supruga Dragiše Gige Popadića preuzeo glumac Marko Nikolić. Serija je vrlo brzo osvojila srca gledatelja diljem bivše zemlje, učinivši Emiliju i Gigu omiljenim televizijskim junacima.

Ukupno su proizvedene tri sezone, koje se sastoje od preko 80 epizoda. Godine 1987. Svetlana i Marko proglašeni su najboljim glumačkim parom na Filmskom festivalu u Nišu po izboru čitatelja “TV novosti”. Emilijina uloga donijela joj je prestižnu titulu Jugoslavenke godine. “Bolji život” ostao je u eteru do 1991. godine i označio je posljednju seriju emitiranu prije raspada SFR Jugoslavije.

Početak devedesetih obilježile su uloge Svetlane i Marka u televizijskim filmovima “Valjevska bolnica” i “Ministrova smrt”, gdje su glumili Nadeždu Petrović, odnosno Živanu Žanku Stokić. Svetlana je tumačila lik Radmile iu filmu “Policajac s Pijetlova brda” iu popratnoj seriji koja je emitirana 1993. godine.

Iste godine gledatelji su se upoznali s Pavićevom emisijom “Sretni ljudi” u kojoj je Svetlana preuzela ulogu Antonije Miloradović , glavna medicinska sestra. Ova serija trajala je dvije sezone i ostavila upečatljiv dojam na mlađu publiku, koja Svetlanu često povezuje s nezaboravnim portretom u ovoj ulozi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *