Zanimljivosti

Ako imate figuricu slona u kući, evo gde treba da stoji kako biste prizvali ljubav i sreću

Po Feng šuiju predmeti i njihov raspored dosta utiču na pozitivne ili negativne stvari u životu.

Određeni predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi čine suprotno.

Držanja figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život, navode feng šui stručnjaci. Slon sa podignutom surlom predstavlja uspeh. Čuvanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav. A u blizini ulaznih vrata, privlači sreću za sve ukućane. Takođe, postoje verovanja da privlače novac.

Slon i u drugim kulturama simbolizuje snagu,moć,  mudrost, energiju i razum. Veruje se da slon donosi sreću pa da je poželjno da imate figuricu slona pored vaših ulaznih vrata kako bi vam sreća ulazila u kuću. Postoji i verovanje da figurica  slona može pomoći da prinova dođe u vašu kuću i to će se desiti ako figuricu  slona stavite kraj kreveta u spavaćoj sobi .

U našem narodu već odavno postoji verovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imaćemo sreće toga dana. Ipak, postoje i drugi znakovi iz prirode, koji nam zaista mogu ukazati na to.

Postoje zanimljiva stara verovanja koja ozbiljno stvaraju i u koja slepo veruju u svim delovima sveta. Reč je o nekim svakodnevnim pojavama koje, ako primetite, mogu da ukažu na sreću koja vas veoma brzo očekuje.

Cvrčak – Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma prijatan i srećan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara – ona svuda u svetu simbolizuje sreću i blagostanje. To nije bez razloga.  Postoji verovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čoveka, to je znak da će on vrlo brzo ozdraviti.

Vilin konjic – on uvek najavljuje neku promenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti, čistoće, harmonije i snage. Takođe, ovaj insekt u mnogim kulturama predstavlja ponovno rođenje, ponegde regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilin konjica negde u prirodi, obratite pažnju, jer on vam  donosi sreću.

Žir – Smatra se da žir šiti od udara munje jer je on plod hrasta, a hrast je drvo koje je posvećeno Perunu, bogu munja i gromova.

Svinja – nećete verovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizuje sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo , strpljenje i iskrenost.

Kornjača – prema verovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je sveta životinja,  odnosno  jedna od četiri svete životinje (pored zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizuje sreću, dugovečnost, mudrost i  izdržljivost.  Stari Kinezi su čvrsto verovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

Žaba – ona ima specifičnu moć da prizove plodnost, mir i bogatstvo u kuću.

Zečja šapa – od davnina se širom sveta veruje da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i da pomože oko začeća.

Zub krokodila – veruje se da donosi sreću, ali najviše onim ljudima koji vole da se kockaju.

Na vama je da odlučite da li ćete da verujete u neke od ovih tvrdnji . Ali, imajte na umu samo jednu stvar – nisu bez razloga neka od ovih verovanja prihvaćena širom sveta i negovana tako dugo, piše Novi.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *