Uncategorized

Znate svi kćerku Dragana Stojkovića Bosanca, DŽIDŽU: Ovo je njegov SIN za kojeg se pricalo da GODINAMA MALTRETIRA OCA!

Harmonikaš DraganStojković Bosanac je već decenijamanaestradnoj sceni i sarađivao je sa najvećim muzičkim zvijezdama. Mlađe generacije ga znaju kao člana žirija u popularnom muzičkom takmičenju Zvezde Granda.

Dragan S tojković Bosanac je poznato ime koje svatko zna zbog svoje istaknute uloge na estradi Kao član žirija Zvezda Granda, rado ga pratimo svaki vikend. Ne samo da je vrlo cijenjen umjetnik, nego i njegova mišljenja imaju veliki značaj i cijenjena su. Vrijedi spomenuti da se i njegova kćerka Aleksandra Džidža Sojković proslavila i krenula očevim stopama.

Poznata po svom nadimku, postigla je zapažen uspjeh u sferi estrade. Vrlo malo pažnje u raspravi je posvećeno sinu Aleksandru Stojkoviću. Iznenađujuće, njegov vlastiti biološki otac, Dragan Bosanac, poduzeo je korak i prijavio ga policiji za obiteljsko nasilje, potez koji je šokirao sve.

Dragan je u iskazu naveo da ga je Aleksandar napao bez ikakvog opravdanog razloga, zbog čega je slučaj prijavio MUP-u. Unatoč tome, Dragan je odlučio priču zadržati izvan dometa medija. Aleksandar Stojković oduvijek je bio izvor problema, jer je sudjelovao u brojnim prometnim nesrećama koje su izazivale pozornost javnosti. Kako bi ga maknuli od negativnih utjecaja i omogućili mu rehabilitaciju, poslan je u Ameriku.

Rođen u Sarajevu 1953. godine, Dragan Stojković Bosnian je većinu svojih godina formiranja proveo u Konjicu, malom gradu u Bosni i Hercegovini. Lijepe uspomene na djetinjstvo u ovom gradu i danas mu donose veliki ponos. Nakon što je završio školovanje uz svoju tadašnju djevojku Dunju, preselio se u Beograd kako bi nastavio školovanje.

  • Najprije je upisao Pravni fakultet, dvije godine kasnije prebacio se na Ekonomski fakultet, na kojemu je u konačnici i diplomirao. Za vrijeme boravka u Beogradu boravio je u vojnom hotelu i bavio se glazbenim aktivnostima, nastupajući s KUD-ovima i raznim orkestrima. Godine 1977. Dunja se našla u drugom stanju, što je dovelo do njihova braka i potom suživota s njezinim ujakom u Beogradu.

Dok je Dunja bila usredotočena na trudnoću, Bosanac je marljivo radio kako bi uzdržavao svoju sve veću obitelj. Kratak boravak u Americi 1981. poklopio se s preseljenjem njegovih roditelja iz Konjica u Beograd. Tako su im se tamo pridružili Dunja i sin Aleksandar. 28. listopada 1986. rodila im se kći Aleksandra. Aleksandra se danas bavi i pjevačkom karijerom pod umjetničkim imenom Džija, nadimkom koji joj je dao otac.

Ovaj nadimak nastao je iz navike Bosanke da joj pjeva pjesmu “Oj djevko jidžo moja” i od tada joj je ostao. Nakon završenog školovanja u renomiranoj srednjoj muzičkoj školi „Mokranjac“, Aleksandra je nastavila da upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Javnost ju je prvi put upoznala 2013. godine, kada je učestvovala kao takmičarka u popularnom šouu “Zvezde Granda”.

U međuvremenu, njen sin Aleksandar nastavio je karijeru inženjera poljoprivrede i trenutno radi u Poljoprivrednom kombinatu u Beogradu. Osvrćući se na svoje odluke iz prošlosti, bosanski otac priznaje da pomalo žali zbog svog početnog nedostatka podrške za teške metal ambicije svog sina. Njegova zabrinutost je proizašla iz straha da bi njegov sin mogao podleći utjecajima društva i početi koristiti droge.

Na novinarsko pitanje koja je tajna njegovog uspješnog četrdesetogodišnjeg braka s Dunjom, unatoč vlastitoj slavi, Stojković to pripisuje činjenici da njegova supruga nikada nije tražila popularnost kakvu je on postigao. Iako Dunja ima jaku glazbenu sklonost i prije je pjevala u zboru, nikada nije gajila aspiracije za glazbenom karijerom.

Stojković ističe nepokolebljivu podršku koju je oduvijek imao od svoje supruge, ističući njezinu istrajnu strpljivost kroz njegov rad i karijeru. Bosanski otac nadalje otkriva da su njegovi najsretniji trenuci kada ide na putovanja s Dunjom, jer zajedno kreću na putovanja u svom automobilu. Izražavajući svoju radost, on ističe činjenicu da su njegova djeca prihvatila isto uvažavanje čestitih pojedinaca koje su naslijedila i od svoje majke i od oca.

Iako su rođeni u Beogradu, razvili su snažnu vezu s očevim rodnim gradom Konjicom. Umjetnik na posao često putuje autobusom, a vikendom rado prati Dunju na lokalnoj tržnici gdje mlijeko i sir nabavljaju izravno od srpskih farmera. Na bezbrižan način šali se s mogućnošću ulaska u političku arenu nakon što ode u mirovinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *