Ispovesti

“U prepun bus ulazi trudna romkinja, niko nije htio da joj ustupi mjesto…”

“U prepun bus ulazi trudna romkinja, niko nije htio da joj ustupi mjesto…”

“Danas u prepunom busu, na jednoj stanici su ušli rom i romkinja, muž i žena od nekih 30ak godina. Žena vidno trudna je prošla, a muž je platio karte i krenuo za njom. Bus je bio prepun i bilo je samo jedno mjesto slobodno do jedne starije gospođe.

Tada se taj muž pristojno izvinuo i pita tu gospođu može li njegova supruga da sjedne tu pored nje. Ta “gospođa” ga je samo pogledala i kratko rekla, NE… ČEKAM NEKOGA… te se okrenula prema prozoru.Stojali su tako i niko nije ni pokušao da ustupi mjesto toj trudnoj romkinji.

Iako sam i ja trudna nakon nekih 10-ak minuta krenula sam da ustanem da joj ustupim mjesto, a u tom trenutku me klinac koji je sjedio do mene, od nekih 16-17 godina zgrabio za ruku i rekao:

AKO USTANEŠ SVAŠTA BI TI SE MOGLO DESITI KADA IZAĐEŠ VANI…

Pogledala sam ga i taj bijes u očima vam ne mogu opisati. Nisam ustala i vjerujte da se mnogo kajem… skoro sat vremena se jadnica lomila iako je svo to vrijeme bilo mjesta, kasnije još i više, ali niko im nije dozvoljavao da sjednu. Ne mogu da shvatim… ZAŠTO!?”

BONUS ISPOVESTI

Moj dečko je muzičar. Sve bi to bilo lepo da on stvarno ima neke nastupe, ali on ima 25 godina i dalje je u rok bendu koji je napravio kao srednjoškolač. Posao im se svodi na povremene nastupe u nekim rupama od klubova gde se skuplja par srednjoškolača u rok i metal fazi, a plata im je zapravo džeparac dok žive s roditeljima. On i dalje tripuje da će postati nova Metalika, dok se njegovi vršnjaci osamostaljuju, zapošljavaju, stvaraju svoj biznis, porodice, imaju žene i decu, on se vucara s tim propalicama iz benda, roditelji im daju za pivo i tripuju srednju školu. U vezi smo od srednje, volim ga, ali ja ne mogu više. Ne vidim budućnost s njim, a on se ni ne trudi da stvori budućnost sa mnon. Sve se nadam uozbiljiće se, a on je i dalje na istom nivou kao kada smo se upoznali.

Nakon dana i dana priče sa samom sobom, odlučila sam zadržati dijete od muškarca koji je samo nestao iz moga života. Pokušala sam mu reći da sam u drugom stanju, ali nije se udostojio ni javiti na moje pozive. Neću trčati za njim. Jedva čekam bebu.

Mnogi ovde pričaju kako je komunikacija ključna za opstanak veze ili braka. To ću iz ličnog iskustva da vam opovrgnem. Primera ima mnogo ali poslednji je moja žena. Da li je normalno da žena od 30 i kusur sa dvoje dece i koja je u braku, postavi sliku sa provokativnim pogledom kako gleda u kameru dok jabukom dodiruje usne i liže je jezikom? Po meni nije i više puta smo razgovarali, pokušao sam da objasnim ali kao da pričam zidu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *