Svet

Dodajte ovu namirnicu u vodu za čišćenje prozora: NAKON PRANJA ĆE BUKVALNO BLISTATI

Već smo to rekli, a reći ćemo opet: kada je riječ o održavanju reda u kuhinji, glavna stvar je rutina. Naravno, možete pričekati da se nered nakupi, ali bit ćete puno manje frustrirani u tom procesu – i jednostavno ćete više uživati u svom prostoru – ako implementirate navike.

Srećom, naši su mozgovi prilično dobri u hvatanju rutina ako potrošimo malo vremena pokazujući im što treba raditi.

Neke od najučinkovitijih (i najugodnijih!) rutina čišćenja kuhinje su slučajnosti. Kupite nešto, otvorite to, shvatite da ima drugu namjenu osim onoga za što ste ga kupili i stavite to u funkciju.

Primjer: najnovije pakovanje brašna za poliranje sudopera od nehrđajućeg čelika ili korištenje svježe boce bijelog octa na naslagama na vašoj slavini.

Sada imamo još jedan zabavan savjet za čišćenje koji možete dodati na vaš popis – a vrti se oko kukuruznog škroba. Iako ga vjerojatno imate pri ruci za pržene krumpiriće, hrskavi tofu, pravljenje svilenkastih preliva za pite i druge svrhe kuhanja, postoji mnogo drugih načina za korištenje kukuruznog škroba u vašem domu, a jedan od njih slučajno čini da vaši prozori budu blistavo čisti.

Možda već redovno čistite svoje prozore ili možda čekate dok ne možete vidjeti kroz njih. U svakom slučaju, volimo upariti zadatak njihovog čišćenja s otvaranjem novog pakovanja kukuruznog škroba. Na taj ćete način posao obaviti barem jednom godišnje i koristit ćete najbolje moguće sredstvo za čišćenje koje ne ostavlja tragove.

Najbolje sredstvo za čišćenje stakla je rješenje domaće izrade – s ključnim sastojkom, kukuruznim škrobom. Trebate samo 1/4 šoljice alkohola, 1/4 šoljice bijelog octa, jednu kašiku kukuruznog škroba i dvije šoljice tople vode. Stavite sve u bocu s raspršivačem i promućkajte otopinu. Zatim samo zgrabite svoju krpu i počnite prskati i brisati, javlja Jutarnji.hr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *