Zdravlje

Svako jutro jela je jedan list čuvarkuće: Rezultat posle 30 dana iznenadio i lekare

Poreklom iz Meksika, čudesna biljka čuvarkuća raste svuda: po stenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta.

Poznato je koliko je čuvarkuća delotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede. Rezultati će iznenaditi i lekare.

Osim što je dobra za imunitet, njeni sveže zdrobljeni listovi ili sveže isceđen sok blagotvorno deluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pege, kao i na bolna mesta nastala od gihta ili uboda insekta. Međutim, evo šta se događa ako čuvarkuću umesto obloga pojedemo.

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito delotvorna ako se kombinuje s medom, i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.

Recept:

300 g iseckanih svežih listova čuvarkuće pomešajte sa 500 g meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata pre doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa.

Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma.

Naravno, kao i kod svih alternativnih lekova, i ovde treba pripaziti i pre konzumiranja konsultovati se s lekarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *