Vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ JEDE NAJSKUPLJI MED NA SVIJETU: Zbog ČUDOTVORNOG sastojka, samo 500 grama košta više od 270 MARAKA

Poznato je da najbolji teniser na svijetu Novak Đoković jako pazi na svoju ishranu te da ne jede meso i namirnice koje sadrže gluten. Mnogi su skloni da vjeruju da ga je upravo ovaj poseban režim ishrane doveo do savršene forme.

Neizmjerna vrijednost Manuka meda, omiljenog napitka Novaka Đokovića, ne može se precijeniti. Novak Đoković je u svojoj publikaciji “Serviraj za pobjedu” iz 2013. godine otkrio značajno nutricionističko otkriće: manuka med s Novog Zelanda. Kao dio svog jutarnjeg rituala, on započinje dan uzimajući dvije žličice ovog meda uz veliku čašu vode sobne temperature.

Ne samo da ga uvrštava u svoju jutarnju rutinu, već ga integrira iu dnevni režim pa čak i konzumira u pauzama na teniskom terenu. Kroz svoje eksperimentiranje s raznim namirnicama, Đoković je otkrio da čokolada može pružiti početni nalet energije, ali se brzo rasprši unutar pola sata.

S obzirom na njegovu potrebu za održivom energijom tijekom dana, odlučuje se za najekstravagantniji med koji je dostupan. Sada, što točno izdvaja ovaj med, što ga čini oličenjem luksuza? Krivotvoreni manuka med postao je raširen problem na globalnoj razini. Dobiven iz cvjetova biljke manuka, autohtonog grma s Novog Zelanda, ovaj osebujni proizvod posjeduje ključni element poznat kao metilglioksal (MGO).

MGO ne samo da medu daje jedinstvene kvalitete, već i povećava njegovu vrijednost. Zanimljivo je da je antibakterijsko svojstvo MGO-a nenamjerni rezultat proizvodnje medonosnih pčela. Kao rezultat toga, manuka med se naširoko smatra najpovoljnijim medom dostupnim u svijetu.

Provedena su opsežna istraživanja o određenoj tvari, koja je i dalje predmet znanstvenih istraživanja. Njemački znanstvenici proveli su usporednu analizu različitih uzoraka i utvrdili da najiznimniji manuka med sadrži koncentraciju od 38 do 761 mg/kg, dok obični med sadrži samo do 5 mg/kg. Vrijedno je napomenuti da je med s većim udjelom ovog sastojka uvijek skuplji.

  • Za vizualni prikaz, med sa 100 mg/kg obično košta oko 100 KM, dok med sa 500 mg/kg metilglioksala prelazi cifru od 270 za pola kilograma. Na varijacije u količini utječu čimbenici kao što su sezona i točno podrijetlo, s najkvalitetnijim medom koji potječe iz netaknutih regija Novog Zelanda.

Važno je priznati prevalenciju krivotvorenog manuka meda na tržištu. Kako bi zajamčili njegovu originalnost, stručnjaci savjetuju kupnju isključivo od ovlaštenih proizvođača. Pravi manuka med može se prepoznati po oznaci UMF (Unique Manuka Factor), što znači “jedinstveni manuka faktor”. Oznaku prati brojčana vrijednost, pri čemu veći brojevi označavaju med vrhunske kvalitete koji sadrži povišene razine MGO.

Ime Novak Đoković odzvanja diljem svijeta tenisa, predstavljajući nepokolebljivu predanost i neusporedivu stručnost. Ovaj virtuoz sporta prešao je nacionalne granice i postao heroj u svojoj domovini i međunarodna ikona, zahvaljujući svojim izvanrednim izvedbama, mnoštvu naslova i rekordnim postignućima.

Od njegovih skromnih početaka do trijumfa na najvećim pozornicama tenisa, Đokovićeva životna priča svjedoči o njegovoj nepopustljivoj odlučnosti, izvanrednom talentu i neutaživoj žeđi za pobjedom. Unutar ovog članka, bavimo se nevjerojatnim Novakovim putovanjem, od nadarenog dječaka do legendarne figure u svijetu tenisa. Uspon Novaka Đokovića, aktualnog teniskog prvaka, započeo je u središtu Beograda, njegova rodnog mjesta 22. svibnja 1987.

Budući da je bio najstarije dijete u obitelji Đoković, s roditeljima Srđanom i Dijanom, Novakova fascinacija tenisom postala je očita iz mlada dob. Jasna demonstracija njegove strasti prema sportu dogodila se tijekom obiteljskog izleta na Kopaonik kada je s nepune četiri godine nježno prihvatio reket.

Vođen cijenjenom Jelenom Genčić, vrlo cijenjenom trenericom u Srbiji, mladi Novak je kultivirao svoje sposobnosti i potaknuo strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša. Veliki Pete Sampras, teniska ikona i Novakov idol, ostavio je neizbrisiv trag u njegovoj igri i stremljenjima, tjerajući ga prema visokim teniskim ciljevima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *