Zanimljivosti

SAT NIKAKO NE SMETE DRŽATI NA OVOM MESTU U KUĆI: Mnogi to ne znaju, a veruje se da priziva NESREĆU

 – U nastavku našeg današnjega članka govorimo o istočnjačkim vjerovanjima, a prije svega feng shui. Poznato je da azijati u globalu jako puno vjeruju u neke bizarne stvari i da su po prirodi i više nego sujevjerni. 

Jedna uobičajena feng shui pogreška koju nesvjesno činimo je privlačenje negativne energije prema nama. Stručnjaci za feng shui ističu važnost postavljanja sata u domu, jer može uvelike utjecati na ravnotežu energije, kao i na cjelokupni osjećaj sreće i blagostanja. Koncept vremena i njegovog kontinuiranog kretanja predstavljen je satom u feng shuiju, jer simbolizira protok energije. Ovaj moćni simbol služi kao vrijedan alat koji vas vodi u pravom smjeru, pomaže u organiziranju, planiranju i konačnom postizanju željenih ciljeva.

Otkrijte feng shui smjernice za učinkovito uređenje sata za privlačenje pozitivne energije, kao i postupke koje treba izbjegavati. Kako bismo spriječili nakupljanje napete energije, važno je pridržavati se primarne smjernice ograničiti boravak u jednoj prostoriji na najviše jedan sat. Središnja točka vašeg doma trebao bi biti istaknuti sat, po mogućnosti najveći ili sat koji ima sentimentalnu vrijednost, poput nasljeđa.

  • Ako ga postavite u glavnu prostoriju, privući ćete pozornost na njegov značaj kao središnjeg sata u vašoj kući. Kako bi se osigurao protok pozitivne chi energije, preporučljivo je postaviti velike satove u prostrane prostore, a ne u zatvorene prostore. Optimalan oblik za sat je kružni, jer predstavlja neograničeni protok energije. U sjeverozapadnom dijelu kuće postavite sat od metala, srebra, zlata ili obojen u bijelo.

Kako biste južnom dijelu svog životnog prostora udahnuli živopisnu energiju, razmislite o dodavanju sata u vatrenim nijansama poput crvene, ljubičaste ili ružičaste. Odlučite se za pravokutni oblik, izbjegavajući upotrebu trokutastog dizajna. Za optimalno postavljanje sata, razmislite o istočnim ili jugoistočnim područjima. Odlučite se za sat u zelenoj ili žutosmeđoj boji. Idealan materijal za vaš sat je drvo, a ovom prostoru najviše odgovara pravokutni oblik.

Greške u postavljanju sata prema feng shui načelima: U klasičnom feng shuiju savjetuje se kloniti se sjevernog i zapadnog sektora zbog njihove reputacije neiskrenosti i slabosti. Područje obrazovanja na sjeveroistoku ima značajan utjecaj, sa satom koji služi kao prikaz ograničenog vremena za učenje ili napredovanje. Preporučljivo je suzdržati se od stavljanja važnosti na vrijeme u ovom sektoru. Za održavanje harmoničnog protoka chi energije, savjetuje se izbjegavanje postavljanja satova ispod ili iznad razine očiju.

Postavljanje sata na vrata ili prozor nikako se ne preporučuje jer ulijeva osjećaj da vrijeme prebrzo prolazi te otežava i odgađa postizanje ciljeva i izvršavanje zadataka. Kako biste spriječili prikaz ograničenog prosperiteta i financijskih prepreka, preporučljivo je suzdržati se od postavljanja sata unutar blagovaonice. Izbjegavajte postavljanje sata direktno nasuprot glavnog ulaza. Reflektivna površina stakla sata može funkcionirati kao ogledalo, preusmjeravajući protok chi energije nakon ulaska u vaš dom.

Izbjegavajte postavljanje sata izravno iznad kreveta unutar granica spavaće sobe, jer takav raspored može izazvati osjećaj nemira, povećane aktivnosti i poremećaja spavanja. Kako biste održali skladan protok energije u svom životnom prostoru, preporučljivo je suzdržati se od držanja pokvarenih satova koji su prestali funkcionirati. Ovi satovi imaju tendenciju uvlačiti ustajalu energiju, ometajući slobodno i fluidno kretanje energije kroz dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *