Zanimljivosti

UZMITE DVIJE TABLETE I RUBLJE JE KAO NOVO- žuti premaz i mrlje će nestati

Jeste li ikada promatrali svoju garderobu, posebno onu bijelu, kako postupno blijedi od svoje netaknute bjeline do zagasito sive boje? Svakim pranjem živost bijelog ormara jenjava, otkrivajući neugledne žute mrlje koje se nakupljaju ispod pazuha.

Jeste li pokušali s različitim pristupima, samo da biste ustanovili da nijedan nije polučio ishode kojima ste se nadali? Ili su vaši prethodno netaknuti ručnici izgubili svoju svjetlinu i privlačnost, djelujući dosadno i neprivlačno?
Ohrabrite se, jer mi posjedujemo idealan lijek koji će pomladiti sjaj vaše čistoće, eliminirajući svaki razlog za očaj.

Genius Portal nudi vrijedne smjernice koje će vašu odjeću pretvoriti u blistavu nijansu bijele boje.

Kako biste svojoj odjeći vratili sjaj, jednostavno stavite šaku aspirina u bubanj perilice rublja. To je jednostavno rješenje koje koristi uobičajeni kućanski predmet koji se nalazi u gotovo svačijem ormariću s lijekovima.
Jednostavno pomiješajte aspirine sa svojom prljavom odjećom, zajedno s malom količinom deterdženta za pranje rublja po želji i odaberite kraći ciklus pranja. To je sve što je potrebno! Neugledne žute mrlje će nestati, ostavljajući vašu odjeću još svjetlijom nego što je bila prije.

Brojne su prednosti korištenja aspirina za pranje rublja. Osim dobro poznatih zdravstvenih prednosti, aspirin također posjeduje izvanredna svojstva izbjeljivanja.
Zašto ga ne prenamijeniti za tu specifičnu upotrebu? Umjesto da bacate tablete aspirina kojima je istekao rok trajanja, možete besplatno dobiti prirodni izbjeljivač.

Želite oživjeti netaknuti, snježnobijeli izgled svojih zavjesa? Ne tražite dalje! Dim, prašina, dim cigareta i masnoća poznati su uzročnici koji se nakupljaju na zavjesama i roletama. Bijele tkanine su posebno osjetljive, jer imaju tendenciju brzog gubitka svoje izvorne boje.

Za temeljito vraćanje njihovog prvobitnog izgleda bitno je osigurati pravilno i temeljito čišćenje, po mogućnosti ovom prirodnom tvari. Soda bikarbona, sa svojim snažnim sposobnostima izbjeljivanja, predstavlja vrlo učinkovitu alternativu konvencionalnim sredstvima za čišćenje.

Stavite bijele zavjese u bubanj perilice i dodajte pola šalice sode bikarbone. Nastavite s dodavanjem preporučene količine deterdženta u dozator i pokrenite ciklus pranja na temperaturi od 40°C.
Objesite zavjese na karnišne odmah nakon pranja, dopuštajući im da se prirodno isprave dok se suše. Boja će se osjetno poboljšati nakon što se zavjese potpuno osuše.

Ako primijetite da su vaše bijele zavjese promijenjene s primjetnom žutom ili sivom nijansom, postoji jednostavno rješenje da im vratite svjetlinu. Najučinkovitija metoda uključuje potapanje zavjesa u sudoper napunjen vodom i dodavanje vrećice limunske kiseline.
Kada su u pitanju tvrdokorne masne mrlje, dodajte malu količinu sredstva za pranje posuđa. Uronite zavjese u smjesu nekoliko sati prije pranja na temperaturi od 40°C.
Kada primijetite da tkanina gubi svoju svjetlinu, povremeno primijenite ovaj tretman.

Fantastično rješenje za čišćenje zavjesa je prašak za pecivo i aspirin. Započnite vješanjem zavjesa i temeljitim uklanjanjem prašine i prljavštine. Zatim ih stavite u perilicu rublja. Na kraju napravite smjesu za čišćenje pomoću praška za pecivo i aspirina.

Izvadite aspirin iz pakiranja i stavite ga u blizinu zavjesa unutar perilice rublja. Ispraznite prašak za pecivo u pretinac za pretpranje dozatora deterdženta za rublje.
Zatim dodajte obični deterdžent za pranje rublja u perilicu rublja. Odaberite program pranja i namjestite temperaturu na 30°C. Kako biste spriječili pretjerano gužvanje, aktivirajte ciklus centrifuge pri brzini od 600 okretaja u minuti za zavjese.

Tijekom ciklusa pranja savršeno je normalno da vaša perilica stvara povećanu količinu sapunice. Međutim, budite uvjereni da nakon završetka procesa čišćenja, vaše zavjese neće samo imati ugodan miris, već će im se vratiti i izvorni besprijekorno bijeli izgled.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *