Ispovesti

Ponekad čak ni pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare

Ponekad čak ni pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, zato je neophodno da postupak ponavljamo dok nam stopala ne budu meka i glatka.

Pedikir moramo da ponavljamo nekoliko puta tokom ljeta, jer suha i ispucala koža može da se vrati već 10 dana nakon tretmana.

Ipak, postoji recept iz domaće radinosti koji pomaže da stopala budu negovanija i ljepša, a za njega je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Evo kako napraviti kupku za piling stopala

1–3 svježa limuna
1–3 šoljice sirćeta (alkoholnog ili jabukovog)
3 šoljice gorke soli

Postupak:

Dodajte sirće i sok od tri limuna u posudu tople vode u kojoj ćete potopiti noge. Unutrašnjost limunove kore upotrebite za
nježno čišćenje nožnih prstiju i stopala. Prije dodavanja soli u kupku, laganim kružnim pokretima utrljajte gorku so u stopala, piše miss7.24sata.hr

Nakon što vam stopala odstoje neko vrijeme u toploj vodi stopala  istrljajte ih kamenom za pete i sastružite mrtve kožu sa stopala turpijom. Meka i glatka stopala trebati hidrirati kupkom od meda.

Sastojci za hidrantnu kupku od meda

1 šoljica meda
1 šaljica kosovog mlijeka
1 kašika cimeta u prahu

Postupak:

U posudi sa kipućom vodom otopite kokosov mlijeko i med, a potom smjesu uz cimet dodajte u posudu s vodom u kojoj ćete odmorati stopala deset minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *