Svet

SIN MI SE JAVIO I REKAO DA JE DOBIO TROJKU, REKLA SAM MU DA ODMAH ODE U KABINET: Poslije Mi Se Javio Ovom Porukom, EVO ŠTA SAM NAPRAVILA!

SIN MI SE JAVIO I REKAO DA JE DOBIO TROJKU, REKLA SAM MU DA ODMAH ODE U KABINET

Poslije mi se javio sa ovom porukom, EVO ŠTA SAM NAPRAVILA!

80983092-1680875162055776-4184331189017903104-n

NASTAVAK ISPOD:

Na društvenim mrežama pojavilo se dopisivanje učenika sa majkom, koje je zgrozilo javnost.

Evo šta se desilo.

profa

BONUS:

Kafa može da izazove salo na stomaku, a mnogi to ne znaju – dijetetičarka objasnila šta se desi u organizmu! Ako pokušavate da smršate, možda dan započinjete samo kafom ili čajem. Nutricionisti uvijek kažu da bi trebalo i doručkovati, ali ponekad to jednostavno ne stignemo. Zbog toga jedna greška s kafom može dovesti do nagomilavanja sala oko stomaka!

I ne, nema veze s tim koliko ste šećera stavili unutra, mada dodati šećer nikada nije dobra ideja. “Krivac” je efekat koji sam kofein ima na naše tijelo, kaže dijetetičarka Viktorija Koljaneze. “Jedna šolja kafe ili čaja ujutru može da nam da pravu dozu energije, i da nas razbudi. Ali, ujutru će prevelike doze kofeina podići nivo hormona kortizola, koji se povezuje sa osjećanjem stresa”, objasnila je ona.

Povišen nivo kortizola tokom dužeg vremenskog perioda poslaće tijelu signal da je vrijeme da počne da pravi zalihe energije, što će se odraziti na obim struka jer će organizam masne ćelije nataložiti upravo oko stomaka. “Probajte da ujutru ne pijete više od jedne šolje kafe, a poslije toga pređite na napitke sa manje kofeina, kao što je biljni čaj”, rekla je Koljaneze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *