Klikom na sliku zatvorite prozor.

Zanimjivosti

‘Muž želi uraditi test da utvrdi očinstvo’

Muž i ja imamo tamnu kosu i tamniji ten.

Kćerka(3) je plava sa svjetlim tenom.

Svi zezaju muža da je komšijino, te šale su mu toliko isprale mozak da sada želi uraditi test da utvrdi očinstvo. Strašno sam bijesna na njega, zar nakon 8 godina zajedničkog života on sumnja u moju vjernost i stvarno misli da sam ga prevarila

Blago je reći da sam razočarana i povrijeđena. Sve sam mu to i rekla, i da nije problem da uradimo test, s tim da će ga on platiti(neće koristiti za to zajednički novac).

Stigao je rezultat, dijete je…

silent-angry-couple

Rezultat je tu. Dijete je naravno njegovo(za 2 sedmice će imati i dokaz), ali me njegovo nepovjerenje toliko povrijedilo da razmišljam o razvodu. Ne znam da li burno reagujem, ali mi se toliko zgadio.

Od prve godine fakulteta smo skupa, izgradili život zajedno, pregurali teške trenutke, brak je skladan, sretni smo zajedno (barem smo bili). Sve mi se sada čini lažno sa njegove strane, ne znam šta da radim.

BONUS:

Bonus:

Inteligencija podrazumijeva i sposobnost razumijevanja i korišćenja

Inteligencija podrazumijeva i sposobnost razumijevanja i korišćenja apstraktnih pojmova i ideja, odnosno apstraktno mišljenje, te mogućnost brzog i lakog učenja i savladavanja zadatih problema.

Univerzitet Harvard je godinama u svijetu, uz Kembridž i Oksford, poznat kao jedan od najprestižnijih i najkvalitetnijih po pitanju obrazovanja. Neki od najvećih umova današnjice su bili upravo studenti Harvarda.

Na Harvardu vas čeka i poseban i veoma pažljivo rađen test, koji zahtijeva inteligenciju i logiku. Sudeći po jednom Jutjub kanalu, davne 1869. godine na ovom prijemnom ispitu našao se ovaj zadatak iz algebre:

„Muškarac je kupio sat, lanac i privjesak za 216 dolara. Sat i privjesak koštaju zajedno tri puta više od lanca, a lanac i privjesak koštaju kao polovina sata. Koliko šta košta?”

Sat košta 144, lanac košta 54, a privjesak košta 18 dolara. U snimku koji slijedi pogledajte kako su došli do tog rješenja, prenosi Krstarica.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *