Klikom na sliku zatvorite prozor.

Vesti

Veliko nevrijeme pogodilo je BiH: Padao grad veličine teniske loptice, zbraja se šteta

Veliko nevrijeme praćeno ledom pogodilo je danas Bosnu i Hercegovinu.

Najteže je bilo u Doboju i Gračanici gdje je led veličine teniske loptice napravio veliku štetu. Oštetio je nekoliko automobila, a stakla vozila razbijao je i grad u Banjoj Luci.

Velika šteta načinjena je i u Živinicama. Nevrijeme nije zaobišlo ni Zvornik gdje je nanesena ogromna šteta poljoprivrednicima. Grad je obijelio zelene površine za svega nekoliko minuta.

[facebook_video]

https://www.facebook.com/watch/?v=700719198822723

[/facebook_video]

Bonus:

Bećiroviću uručena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Saveza udruženje boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Razgovarao je sa Sulejmanom Vranjom, dopredsjednikom Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Muhamedom Sadikovićem, članom Upravnog odbora Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Avdijom Šabanovićem i predsjednikom Udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo Enver Čičkom.

Tokom sastanka dr. Denisu Bećiroviću uručena je Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine za državničko liderstvo i izuzetan doprinos na očuvanju i međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine. Prethodno je na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine odlučeno da se najviše odlikovanje ovog udruženja dodijeli predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću. Predstavnici Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine naglasili su da je dr. Bećirović prva osoba kojoj je dodijeljena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Saveza udruženje boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine iskazali su punu podršku političkom i diplomatskom djelovanju predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću, s ciljem zaštite nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Također, tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i putu naše zemlje ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u. Sagovornici su ukazali na važnu ulogu Patriotske lige i Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Istaknuta je važnost procesa učvršćivanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni Hercegovini, kao preduslova za dalji razvoj države, kao i nastavak evropskih i euroatlantskih integracijskih procesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *