Klikom na sliku zatvorite prozor.

Zagonetke

MOZGALICA: Kako Prevesti Ovce I Vuka Na Drugu Stranu, Ako Jedna Životinja Može U Čamac?

Do sada ste sigurno nebrojeno puta na internetu naišli na ovakve mozgalice, a mora se priznati da neke od njih godinama drže pažnju. Veoma su popularne i često se dešava da nam okupiraju misli satima, a zapravo rješenja uopšte nisu teška.

Ako samo malo razmislite, shvatićete da ova mozgalica zapravo nije uopšte teška i da je sasvim logično da je i djeca rješavaju za manje od jednog minuta.

Pitanje glasi: kako će čobanin prevesti sve životinje na drugu obalu, ako samo jedna od njih može da stane s njim u čamac?

Imajte na umu i da je vuk gladan i da će pojesti ovce čim ostane sam sa njima

Rješenje

Čobanin će najprije prevesti vuka na drugu obalu, a potom će se vratiti po jednu ovcu. Kada ostavi ovcu na drugoj strani, ponovo će povesti vuka sa sobom. Onda će vuka ostaviti na prvoj obali, uzeti drugu ovcu, prevesti je i na kraju će se vratiti po vuka.

Bonus:

Koja od njih nije majka? Odgovorite na test i saznajte šta krije vaša ličnost!

Izvođenje ovog vizualnog testa bit će vrlo brzo. Pogledajte sliku i zatim odredite odgovor koji smatrate točnim.

Pokazat ću vam sliku s tri žene koje nose tri različite bebe, a vi ćete morati odgovoriti koja od njih za vas nije majka jednog od mališana. Vizualni test koji ćete odmah razviti jedan je od najtraženijih izazova korisnika interneta na društvenim mrežama, budući da ima za cilj otkriti aspekte naše osobnosti jednostavnim odabirom kroz našu intuiciju.

U vizualnom testu morate samo analizirati svaki detalj koji vam pomaže pronaći pravi odgovor i koji savršeno opisuje vašu osobnost. Na ilustraciji su dvije žene koje su praktički iste, ali treća koja ima potpuno različite osobine. Isti je slučaj i s bebama.

Pogledajte sliku i odaberite

Foto: Diapordiamesupero.com

Vizualni test sastoji se od slike koja naizgled ne govori ništa, ali prema vašem izboru ima kapacitet dati vam vrlo vrijedne informacije o vašoj osobnosti. Sada je važno napomenuti da je ovaj test razigran i da je razvijen da zabavi korisnike interneta.

Majka 1: Ako ste odabrali ovu osobu, onda ste skromna osoba koja se obično dobro slaže s drugima. Dobar ste slušatelj i imate puno strpljenja s onima koji sporo uče. Na poslu imate veliki osjećaj odgovornosti i imate snagu vođe.

Majka 2: Potreban vam je osobni prostor za razmišljanje o svom životu. . Tip ste osobe koja ima malo prijatelja i vrlo ste odani onima koji se s vama druže. U svom radnom okruženju rado prihvaćate izazove koji predstavljaju izazov svakoj vašoj sposobnosti.

Majka 3: Potpuno si oprezan. Volite biti usred gomile prijatelja, pridajući veliku važnost prijateljstvu. Vrlo ste znatiželjni da naučite nove stvari i prijateljski ste raspoloženi prema onima koje tek upoznate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *