Klikom na sliku zatvorite prozor.

Svet

Mještani sa modricama po tijelu, izubijao ih grad veličine pesnice, a KUĆE KAO IZREŠETANE

Nezapaćeno nevrijeme praćeno gradom koje je juče protutnjalo Srbijom, napravilo je značajnu materijalnu štetu u pojedinim gradovima naše zemlje. Pored automobila, nastradale su fasade kuća, namještaj i dvorišta, a šteta na usjevima još se procjenjuje. Iz Golupca stižu nevjerovatni snimci, a grad izgleda kao posle bombardovanja, a ne nevremena!

Najkritičnije je bilo u Gornjem Milanovcu, gde je nastradala i jedna kuća kada je na nju pala neeksplodirana protivgradna raketa, a oluja praćena ledom nije poštedjela ni istok Srbije.

Grad veličine pesnice koji je padao u Golupcu i okolini, opustošio je njive i zasade na kojima su mještani marljivo radili i za samo nekoliko sati zbrisao višemjesečni trud.

[twitter]

https://x.com/azra2209/status/1801325480811106765?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1801325480811106765%7Ctwgr%5E5b29ff69624c3b45abfd13819ea7dfb2b5cfb3b7%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnovi.ba%2Fclanak%2F438434%2Fmestani-sa-modricama-po-tijelu-izubijao-ih-grad-velicine-pesnice-a-kuce-kao-izresetane

O tome svedoče poruke korisnika društvene mreže “Iks” iz ovog grada.

“Moj Golubac je satrven od grada. Kao pesnica su padale ledenice. Krovovi, auta, usjevi… sve je satrveno. Drugarica živi od povrtarstva, skoro operisana, loše žive, uništeno joj je sve. Plačem zbog nepravde i nemoći. Strašno je sve ovo… strašno”, požalila se jedna korisnica.

Zatim je stigao i video snimak koji pokazuje štetu koja je zabilježena u samom gradu i teško je i zamisliti da je ovako nešto moglo da učini nevrijeme, budući da fasade i vrata kuća izgledaju kao da su izrešetane gelerima, a ne ledenicama.

Ledenice koje su padale sa neba bile su zapravo kuglice koje više liče na teniske loptice nego na pravu ljetnju nepogodu koja nam je svima poznata, a mještani još presabiraju štetu koju su napravile.

Oni koji su se zadesili usred ovakvog “bombardovanja” zadobili su modrice po tijelu!

Ipak, najgore su prošli povrtari i poljoprivrednici koji žive od svojih usjeva, a led koji je u gradu napravio ovoliku štetu, bio je još nemilosrdniji prema njivama i zasadima.

“Poteralo nas ove godine…”, “Stvarno, kako nije bilo raketa? Mogle su makar da umanje štetu”, “Pa užas”, “Mnogo mi je žao”, “Priroda je surova ponekad”, “Bože dragi, jadan narod”, “Ovo je strašno”, glasili su samo neki od komentara korisnika društvenih mreža.

(Blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *