Klikom na sliku zatvorite prozor.

Ispovesti

“Samohrana sam majka troje djece koju je muž ostavio samu…”

“Samohrana sam majka troje djece koju je muž ostavio samu i otišao sa drugom u Njemačku. Pri tome je prodao našu kuću i sav novac odnio sa sobom.

Ostala sam na ulici sa svojom djecom i dvije torbe u rukama.

Prije tri dana piše mi djever da mu je sin bolestan da moja djeca i ja dodjemo da se testiramo da vidimo možemo li mu dati bubreg.

Djever mi je tada poslao 2000 maraka kad me muž ostavio .

Ja sam sa svojom djecom napravila kuću , imam posao i moja dva sina rade. I hajde otišli mi testirali se i moj bubreg odgovara.

Ja sva sretna sto mogu pomoći tom dječaku. Da bi mi djever rekao da nije riječ o dječaku nego o njegovom bratu mom bivšem muzu.

Od mene očekuju da mu ja dam bubreg nakon svega sto mi je đubre uradilo. Moja djeca ga ne žele vidjeti i rekli su mi da odlučim. Ja ne želim ni da vidim đubre a kamoli da mu dam bubreg .

Djever me jako povrijedio sa tim sto me zeznuo . Zašto svi očekuju da mu ja široke ruke dam bubreg i pomognem mu?”

(Ispovesti)

Bonus:

Spas u zadnji čas: Recept za najbrži kolač

Upravo je ovaj kolač mnogima bio prvi susret s pečenjem slastica. Dobar stari kolač od jogurta “na čaše” toliko je jednostavan da u njegovoj pripremi jednostavno ne možete napraviti grešku.

Pripremu dodatno olakšava činjenica da namirnice ne morate ni vagati. Samo vam treba čaša od jogurta ili kiselog vrhnja zapremnine 200 ml uz pomoć koje mjerite sve sastojke, piše Zadovoljna.

Sastojci
1 tekući jogurt (200 ml)
2 velika jajeta
pola čaše šećera
pola čaše ulja
2 čaše oštrog brašna
2 male kašičice praška za pecivo
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijte u jednu posudu. U drugu ubacite jaja i šećer pa miksajte oko pet minuta, dok smjesa ne postane svijetložuta i gusta. Zatim malo po malo dodajite ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini.

Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo te lagano miješajte dok sve ne sjedinite.

 Lim za pečenje premažite s malo ulja, maslaca ili druge masnoće po želji i pospite oštrim brašnom. Ulijte smjesu u protvan i pecite na temperaturi od 180 stepeni između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini vaše rerne.

Kolač je gotov kada je na vrhu zlatnožute boje i kada se odvoji od rubova.

Savjet: U smjesu prije pečenja možete staviti dodatak po želji, poput sjeckane čokolade, bobičastog ili nekog drugog voća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *