Klikom na sliku zatvorite prozor.

Vesti

Da li znate šta znači Bajram Šerif Mubarek Olsun, a šta Allah razi olsun

Riječ Bajram je perzijskog porijekla, a na turskom znači praznik.

Riječ Šerif, koja je arapskog porijekla, na turskom znači čestit

Blagoslovljen znači riječ Mubarek na turskom, a riječ je inače arapskog porijekla.

Olsun na turskom znači ‘neka bude’.

To znači da čestitka: Bajram Šerif Mubarek Olsun zapravo znači:

“Neka ti je blagoslovljen čestit praznik”.

Kada odgovorite “Allah razi olsun”, znači da ste rekli „neka Allah bude zadovoljan tobom“.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Bonus:

Baby Lasagna objasnio zašto neće nastupiti s Huljićem: Odgoda saradnje je neophodna

Baby Lasagna jedan je od najtraženijih domaćih izvođača i njegovi koncerti širom Evrope su rasprodani. Početkom maja je najavljeno kako ćemo hrvatskog predstavnika na Euroviziji gledati i na Melodijama Jadrana koje se od ovog petka do nedjelje održavaju u Galeriji Meštrović u Splitu. 

Ipak, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna neće nastupiti na ovom prestižnom festivalu i tu informaciju je najprije s javnosti podijelio Tonči Huljić, a sada je i Marko to potvrdio. 

– Zbog izdavanja novog singla, koji je u ovom trenutku moj  prioritet, i poslovnih odluka vezanih za potpisivanje internacionalnog ugovora, saradnja s Tončijem Huljićem povodom festivala “Melodije Jadrana” trenutno je odgođena.

Iako smo svi bili izuzetno uzbuđeni zbog ove saradnje, vjerujemo da je važno da se projekt realizira u najboljim mogućim uslovima. Trenutno sam zauzet aktivnostima vezanim za izlazak novog singla i pripremama za nadolazeće nastupe. Upravo zato, odgoda saradnje je neophodna jer obojica želimo osigurati jedinstveno muzičko iskustvo za slušaoce u odgovarajućim uslovima. 

Tončijeva podrška koja traje od prvog dana upoznavanja mi znači puno te mi je neizmjerno drago što će nastaviti sa simpatijama pratiti izgradnju moje karijere. Ja ću, kao i do sada, nastaviti pratiti njegov rad – napisao je u svojoj objavi na Instagramu Baby Lasagna i objasnio zašto neće nastupiti s Madre Badessom i Pjerom na Melodijama Jadrana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *