Vesti

Dobro je da znate: Nakon ovoga nećete više nikada dizati noge u autu

Ako ovako držite noge u automobilu, pretrpjet ćete daleko teže povrede nego da ste sjedili normalno.

Tijekom dugih vožnji mnogi suvozači stavljaju noge na komandnu ploču i udobno se zavaljuju. Međutim, u slučaju sudara, zračni jastuk se može aktivirati, što noge gura prema glavi i prsima.

Zračni jastuk eksplodira ogromnom snagom i brzinom, pa uz energiju sudara, može doći do katastrofalnih posljedica za vašu kičmu, glavu, prsni koš i zdjelicu. Bilježe se povrede koje su dovele i do trajnog oštećenja mozga, piše Slobodna Dalmacija.

Pogledajte video:

https://instagram.com/reel/C7mMyOvAJPe

Bonus:

Ova mozgalica detaljno otkriva vašu mentalnu starost: Koliko pasa možete uočiti na ovoj slici?

Ovaj test vam može pomoći da bolje razumijete svoju mentalnu zrelost i kako se ona odnosi na vašu stvarnu dob.

Na osnovu broja pasa koje vidite na slici, možete saznati koliko ste mentalno zreli, da li vaš mozak odgovara vašim kalendarskim godinama, te da li mentalno djelujete mlađe ili starije nego što zaista jeste.

Četiri psa:

Ako vidite četiri psa, vaš mentalni uzrast je između 20 i 25 godina, bez obzira na vašu stvarnu starost. Ove osobe su kreativne, vole čitanje, ne uživaju u buci, ali obožavaju ispijanje kafe u kafiću.

Pet pasa:

Vidjeti pet pasa znači da je vaš mozak star između 25 i 30 godina. Ljudi koji vide ovaj broj pasa preferiraju jednostavnost, imaju mali, ali blizak krug prijatelja i rijetko upadaju u nevolje.

Šest pasa:

Osobe koje vide šest pasa mentalno su u dobi između 30 i 40 godina. Oni su stabilni, čvrsto stoje na zemlji, a prijatelji im često traže savjet.

Sedam pasa:

Ako vidite sedam pasa, u duši ste još uvijek dijete, s mentalnom dobi između 10 i 20 godina. To znači da ste naivni, jednostavni i ljubazni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *