Zanimljivosti

U VEŠ MAŠINI POSTOJI SKRIVENI DIO KOJI MORA DA SE ČISTI SVAKA 3 MJESECA: Tako mašina duže traje

Mašine za veš decenijama značajno olakšavaju pranje garderobe, ali je i njih potrebno svako malo očistiti.

Naime, stručnjak za čišćenje i influenserka Barbara Kostelo, pokazala je kako da očistite skriveni dio mašine za veš i kako da joj na taj način produžite vijek trajanja, prenosi The Sun. Ona je savjetovala da filter čistite svakih nekoliko mjeseci, pa je svoje pratioce izazvala da ga pronađu u mašinama veša.

– Ako ne znate gdje je filter, mogli biste da budete u nevolji jer bi trebalo da ga čistite do četiri puta godišnje, rekla je Barbara, a zatim je pokazala kako da ga izvadite i temeljno očistite.

https://www.instagram.com/reel/CjFs3KAOQEJ

– Moj se nalazi na prednjem dijelu mašine. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam krpu i činiju, rekla je ona.

Dok je uklanjala filter, voda je potekla iz mašine, ali uhvatila ju je u činiju.

– Nakon ispiranja filtera u toploj vodi provjerite ima li u mašini bilo kakvih predmeta poput čarapa i sličnog.

Barbara je potom na krpu stavila malo bijelog sirćeta.

– Prebrišite ovim odjeljak za filter jer je vjerovatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite nazad u mašinu. Sada nećete morati da brinete o filteru vaše mašine nekoliko mjeseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali zaista je produžilo vijek trajanja mašine, a vi ćete imati mnogo ljepši veš, istakla je Barbara.

Mnogi su komentarisali njen video.

“Šta? Imam poprilično godina i ovo sam tek sad saznao! Wow!”, “Strah me i da pomislim šta je u našoj mašini jer smo u unajmljenom stanu dok ne kupimo naš”, samo su neki od komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *