Zdravlje

Čovjek ostavio nevjerovatan bakšiš od 18.000 KM: Kada su otkrili razlog, svi su se rastužili

Jedan gost je ostavio ogroman bakšiš u restoranu u Michiganu, a postoji srceparajući razlog za to.

Osoblje restorana Mason Jar Cafe u Benton Harboru ostalo je u šoku kada je gost dao bakšiš od 10.000 dolara (više od 18 hiljada KM) na svoj račun početkom ovog mjeseca.

“Povremeno dobijemo bakšiš od 100 dolara (181 KM)”, rekao je Tim za The Hill. “Ali nikada ništa od ovoga”.

Dok je račun za hranu i piće iznosio malo više od 30 dolara (oko 54 KM), gost po imenu Mark na kraju je platio ukupno 10.032,43 dolara (18.203,30 KM).

Tim je rekao da je bio potpuno iznenađen kada je vidio bakšiš i želio je biti siguran da je to ispravno. Rekao je da je otišao razgovarati s Markom kako bi se uvjerio da želi dati ovoliki bakšiš.

“Vratili smo se. Razgovarao sam s njim. Želio je dati”, objasnio je Tim. Tokom razgovora, Mark je otkrio srceparajući razlog zašto je odlučio uraditi ovaj gest.

“To je bilo u spomen prijatelju koji je nedavno preminuo i on je bio u gradu zbog sahrane”, objasnila je konobarica Paige Mulick. “To je zaista bilo djelo ljubaznosti koje je utjecalo na toliko ljudi”.

Restoran je podijelio bakšiš sa devet osoba koje su radili tog dana, pri čemu je svaka odnijela oko 1.100 (oko 1.995 KM) dolara kući.

Paige je objasnila da će svoj dio koristiti za otplatu studentskih kredita. “Svaki dolar je važan na poslu poput ovog”, rekla je.

“Mi naporno radimo. Znamo da ćemo nekog dana zaraditi više, a nekog dana manje. To je samo dio posla. Ali mi se trudimo jako i mislim da mnogi zaista zaslužuju ovo”.

Paige je dodala: “Toliko nevjerojatnih žena je radilo tog dana, toliko vrijednih majki… koje zaista zaslužuju ovo”.

U međuvremenu, Tim je rekao: “Bilo kada možete pružiti ruku i promijeniti nečiji život – bilo da je to mali ili veliki čin – vrlo je važno jednostavno to držati u mislima. Malo može puno značiti. U ovoj situaciji, mnogo znači”, javlja Unilad.

Menadžer Tim Sweeney objasnio je da osoblje obično prima bakšiš, ali nikada više od 100 dolara (181 KM).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *