Svet

Ulijem 3 čaše u veš mašinu i stavim pranje na 90 stupnjeva: Nakon 2 sata veš mašina je KAO NOVA!

Uređaji koji su skloni nakupljanju prljavštine mogu izazvati poteškoće čak i iskusnim domaćicama. Međutim, postoji jednostavan i ekološki prihvatljiv način za rješavanje tog problema.

Portal Domekiogrodek nudi korisne savjete kako to postići, koristeći proizvode koje većina ljudi ima u svojoj kuhinji.

Redovito čišćenje perilice rublja je ključno za održavanje njezinog pravilnog rada. Osim toga, osigurava da vaša odjeća miriše svježe nakon pranja, umjesto na pljesnivo. Ali ne brinite, nema potrebe za intenzivnim ribanjem bubnja perilice ili brtvama na vratima.
Jednostavna, a provjerena metoda uključuje upotrebu alkoholnog octa. Samo ulijte tri šalice octa izravno u bubanj i postavite perilicu na program s temperaturom od 90 stupnjeva Celzijusa. Nakon dvosatnog ciklusa pranja, dopustite perilici da se prozrači kako bi se uklonio miris octa i ostatci naslaga, kamenca i ostataka deterdženta.

Preporučuje se čišćenje perilice rublja na ovaj način barem jednom mjesečno kako bi se osiguralo njeno optimalno funkcioniranje.

Također je važno redovito očistiti dozator deterdženta i druge dijelove perilice kako bi se spriječilo nakupljanje plijesni i prljavštine.

Jedan od brzih i učinkovitih načina čišćenja perilice rublja uključuje korištenje limuna, paste za zube, octa i sode bikarbone. Ova jednostavna kombinacija sastojaka se pokazala kao učinkovita u uklanjanju naslaga i poboljšanju kvalitete pranja rublja.

Konačno, još jedan koristan trik je upotreba kapsula za perilicu posuđa. Bacite dvije tablete u prazan bubanj perilice, postavite program na 60 °C i pustite perilicu da završi cijeli program prazna. Nakon toga, primijetit ćete poboljšanje u čistoći perilice i kvaliteti pranja rublja.

Redovito održavanje vaše perilice rublja osigurava da će ona uvijek raditi učinkovito, pružajući vam čisto rublje i osvježavajući miris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *