Svet

GODINE SU UČINILE SVOJE, EVO KAKO DANAS IZGLEDA EZEL: Objavio je sliku jučer i mnoge ostavio bez riječi

Ko je ljubav njegovog života?

Turske serije bile su vrlo popularne na našim prostorima protekle decenije, a jedna od najomiljenijih bila je Ezel.

Inspirisana romanom Grof Monte Kristo Aleksandra Dime, donela je priču o Omeru Učaru, kome su bivši prijatelji smjestili da ispašta zbog njihovih zločina i ode na doživotnu robiju.

Dok je bio u zatvoru, on je proveo godine smišljajući kako da pobjegne i osveti im se. Uspio je da se nađe na slobodi i postao Ezel Barjaktar, uspješni biznismen koji je spreman da naplati 12 godina koje je proveo iza rešetaka.

Ezela je igrao Kenan Imirzalioglu, jedan od najpopularnijih turskih glumaca, a malo je poznato da on ima aristokratko porijeklo. Kenan, naime, potiče od Uzun Hasana, koji je bio sultan u dinastiji An Kojunlu.

Rođen je u Ankari 18. juna 1974. godine i školovao se na Tehnološkom univerzitetu Jildriz, gdje je studirao matematiku. Međutim, 1997. godine je ušao u svijet modelinga i dobio ubrzo laskavu titulu najboljeg modela na svijetu. Tada je privukao pažnju televizijskih producenata i ponuđeno mu je postane glumac, a vremenom je postao jedan od omiljenih u Turskoj.

https://instagram.com/p/Cvu-H3noVVA

Slika koju je jučer objavio

Na početku karijere izgradio je prijateljstvo s Tundželom Kurtizom, legendarnim glumcem s kojim je sarađivao nebrojeno puta, između ostalog, i u seriji Ezel, gdje je Kurtiz igrao Ramiza Karaeskog. S njim je provodio mnogo vremena van seta, često u prirodi i na privatnim imanjima, a bio je skrhan kada je njegov dragi prijatelj i kolega preminuo.

Kako važi za jednog od najatraktivnijih turskih glumaca, Kenan je uvijek bio interesantan damama, ali je on dugo uspijevao da krije svoj privatni život od javnosti. Ipak, kada je pronašao pravu ljubav, više nije mogao da je sakrije.

Od maja 2016. godine u braku je s glumicom Sinem Kobal, koja je takođe igrala u mnogim popularnim turskim serijama i filmovima.

https://instagram.com/p/BsBZRb9j2Cb

Njih dvoje danas imaju dvoje djece: kćerku Lalin, rođenu 2020. godine, i malu Lejlu, koja je nedavno proslavila prvi rođendan, piše glossy.rs.
Nakon Ezela Kenan je igrao u više uspješnih projekata, od kojih su neki serije Karadaji, Alef i brojni filmovi, a od 2019. vodi tursku verziju kviza Želite li da postanete milioner?.

Budući da je aktivan na Instagramu, njegove obožavateljke iz cijelog svijeta imaju priliku da vide da je i danas, više od decenije nakon što je završeno snimanje Ezela, Kenan pravi dasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *