Zabava

Sjećate li se šta je Marija Šerifović dobila od Srbije nakon pobjede na Eurosongu 2007. godine?

Hrvatski premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade odlučio je da će Baby Lasagnu nagraditi s 50.000 eura za uspjeh, promidžbu i međunarodnu vidljivost nakon predstavljanja na Eurosongu 2024. i osvajanje drugog mjesta.

Hrvatski predstavnik odbio je taj novac i Plenkovića zamolio da ga donira Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Čepulić” i Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zabgreb.

Mnoge je ova gesta oduševila, ali i podsjetila na pobjedu Marije Šerifović na Eurosongu 2007. godine i poklon koji je tada dobila od vlasti u Srbiji.

Naime, rektor RTS-a Aleksandar Tijanić tada je predložio da dobije nagradu od 80.000 eura, koja je obično namijenjena sportašima s uspješnim rezultatima na Olimpijskim igrama, ali njegova ideja nije urodila plodom. Marija je umjesto toga od tadašnjeg predsjednika dobila bombonjeru i kravatu.

“Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije dogodilo, otišla sam na prijem kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao je: ‘Šta mogu učiniti za vas?’ Šta da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim šta ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonjeru, to je to, to je jedina istina”, rekla je jednom prilikom Šerifović.

Dodala je kako je kravatu poklonila svom menadžeru, a slatkiše zadržala za sebe te dodala kako joj je najveća nagrada – aplauz fanova koji su uz nju već 20 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *