Muzika

Bio je simbol ljepote u Jugoslaviji, a njegovi hitovi se i danas pjevaju: Evo kako izgleda u osmoj deceniji, rijetko ko bi ga prepoznao

Pjevač Vlado Kalember bio je i ostao jedan od najvećih simbola bivše Jugoslavije.

Vlado je važio za najvećeg zavodnika na balkanskoj javnoj sceni. Od samog pojavljivanja bio je glavni miljenik ljepšeg spola, ali mu talenat nije manjkao ništa manje od ljepote.

Foto: printscreen/youtube

Bio je frontmen čuvenih “Srebrnih krila” i sarađivao sa tada najvećim muzičkim zijezdama, a i danas se bavi muzikom i stil nije mijenjao.

Vlado Kalember bio je pravo osvježenje za cijeli region kada je riječ o muzici. Karijeru je započeo vrlo mlad, sedamdesetih godina prošlog vijeka, a vrhunac slave je dostigao desetak godina kasnije.

Foto: printscreen/youtube

Davne 1978. postao je frontmen grupe “Srebrna krila”, a pjesme koje su tada snimili i danas su veliki hitovi: Duet sa Lepom Brenom – “Jugoslovenka”, “Vino na usnama”, “Ana”, “Zakuni se ljubavi”, “Prva noć sa njom”, “Ja nisam kockar”, “Otkad si otišla”…

Važio je za jednog od najljepših muškaraca na ovim prostorima, a njegov prepoznatljiv osmijeh godine nisu promijenile.

https://www.instagram.com/p/CODWsR8L18w

Vlado danas ima 70 godina, što je u odnosu na njegov izgled dosta iznenađujuće. Rođen je 26. aprila 1953. godine u Strumici.

https://www.instagram.com/p/CEcaTiSJQ3J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *