Ispovesti

PROŠAO KROZ PAKAO: Kao izbeglica pobegao je iz Republike Srpske, a danas je MULTI-MILIONER i svi znaju za njega!

Nekada je bio treći najbolji teniser sveta, a iza njega je turbulentna prošlost koja je protkana ratnim dešavanjima na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka.

Njegov životni put nije bio nimalo lak, o čemu svedoči i fotografija iz detinjstva koju je objavio na svom Instagram profilu.

Ovo je njegova biografija:

On je svoj najveći uspeh u karijeri napravio u Indijan Velsu gde je 21. marta 2010. godine stigao do titule na turniru iz Masters serije 1000 pobedom nad Endijem Rodikom u finalu u dva seta.

https://www.instagram.com/p/B_ukl9-IM4h/?utm_source=ig_embed&ig_rid=81a87232-0e14-4ee2-abaa-bde08fd49531

Ivan Ljubičić je veliki rezultat napravio i sa reprezentacijom Hrvatske, sa kojom je osvojio Dejvis kup 2005. godine.

U karijeri je osvojio 10 ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji muških parova zajedno sa još jednim živopisnim likom, Mariom Ančićem.

Ivan je, na samom početku karijere, nakon osvojenog prvenstva Jugoslavije, sa samo 12 godina napustio svoj rodni grad Banja Luku i tada nije uopšte razmišljao o karijeri. Kada su se stacionirali u Rijeci stigla mu je ponuda iz Italije i tada je rešio da se profesionalno bavi ovim sportom.

– Otišao sam u Torino i tamo proveo tri godine. U početku nije bilo lako, hteo sam se vratiti kući… Ali, malo-pomalo, privikao sam se, naučio jezik, dobro sam se osećao i počeli su stizati i rezultati – rekao je jednom Ivan Ljubičić.

Povukao se 5. aprila 2012. godine, a kasniije je radio kao trener Rodžera Federera.

Tokom karijere zaradio je preko 10 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *