Zanimljivosti

ODMAH OVE STVARI IZBACITE IZ KUĆE! Baba Vanga je verovala da donose nesreću i smrt!

 – Baba Vanga je špjam, i osoba o kojoj se uvijek može diskutovati na ovim prostorima. Većina će da kaže, da su to sve bapske priče, međutim, kada povučemo paralelu i vidimo šta je ona sve predvidjela, vidimo da njena predviđanja imaju itekako osnova. 

  • Unutar našeg društva, među brojnim pojedincima postoji široko rasprostranjeno uvjerenje o praznovjerjima i duboko ukorijenjenim vjerovanjima lišenim ikakve naučne potpore. Dok jedni ovo odbacuju kao puko praznovjerje, drugi se čvrsto drže njihove valjanosti. Primjer za to nalazi se u nepokolebljivim vjerovanjima Babe Vange, koja je čvrsto tvrdila da su određene radnje ili predmeti inherentno povezani s početkom nesreće.

Održavanje pozitivne i radosne atmosfere u vašem domu je od najveće važnosti, prema njenim uvjerenjima. Da bi se to postiglo, ona predlaže korištenje samo cijelih i neoštećenih tanjura i šoljica za jela i pića. Nadalje, ona preporučuje stavljanje nekoliko novčića u zanemarene kutove kao zaštitu od napuštanja sreće i blagostanja. Slijedeći upute Babe Vange, savjetuje se da se pticama ponudi bilo kakva ostatka hrane, kao što su kore kruha i mrvice, jer se vjeruje da ovaj gest privlači sreću u domaćinstvo. Štaviše, naglasila je važnost suzdržavanja od hvalisanja svojom srećom, posebno u prisustvu nepoznatih pojedinaca, jer njihova zavist može dovesti negativnost u život.

Prema sistemu vjerovanja Babe Vange, smatra se da je nepoželjno držati slomljeno ili napuklo ogledalo u svom stanu, jer se vjeruje da odagnava sreću. Osim toga, podijelila je mudrost da uvijek nosite novac u novčaniku umjesto da ga držite zgužvanog u džepovima, jer se vjeruje da ova praksa olakšava postizanje blagostanja. Posjetioci bake Vange često su bili prosvijetljeni njenim uvjerenjima, jer je isticala ideju da smrt treba doživljavati kao prijelaz, a ne kao zaključak, koji vodi dušu ka novom carstvu postojanja.

Ona je nepokolebljivo vjerovala u nastavak duha izvan fizičke smrti, potpuno odbacujući pojam smrtnosti. Uprkos tome što se suočila s neotkrivenom bolešću, odlučno je odbacila konvencionalne medicinske tretmane i umjesto toga se okrenula biljnim lijekovima i alternativnim terapijama. Baba Vanga, poznata proročica koja je boravila u Makedoniji do 1996. godine, stekla je svjetsko priznanje i divljenje zbog svojih proročkih sposobnosti. Uz svoja predviđanja, Baba Vanga se posvetila sakupljanju ljekovitog bilja i izradi moćnih eliksira. Pružajući nam sveobuhvatan set od 16 smjernica, Baba Vanga je imala za cilj osigurati dug i zdrav život. Šireći ljubav, njegujući pozitivne misli i postupke, naglasila je da su to najefikasniji lijekovi za sve tegobe.

Bugarska, zemlja blagoslovljena bogatom raznolikošću ljekovitog bilja, zaslužuje da bude njegovana i njegovana kako bi njeni stanovnici mogli ubirati ljekovite prednosti koje ona nudi.

Kada je riječ o ljekovitom bilju, standardna praksa je da počnete lokalno nanošenjem vode natopljene biljem, osim ako nije drugačije naznačeno. To je zato što su pore kože najefikasnije u apsorpciji terapeutskih svojstava biljaka. Ključno je izbjeći pretjerano oslanjanje na farmaceutske lijekove, jer oni mogu ometati prirodni proces ozdravljenja koji olakšavaju biljke i ometati obnovu dobrobiti. Dok ste na putovanju, preporučljivo je hodati bosi kako biste uspostavili vezu sa zemljom i podržali osjećaj ukorijenjenosti.

  • Tokom toplijih mjeseci, ključno je dati djeci slobodu da se uključe u neograničenu igru, podstičući njihovo prihvatanje prljavštine i učešće u energičnim fizičkim aktivnostima. To će ojačati njihov imuni sistem i zaštititi ih od potencijalnih bolesti koje se mogu manifestirati u hladnijim mjesecima.

Dajte prioritet čišćenju stopala i, ako je moguće, razmazite se podmlađujućim tušem prije no što se povučete. Uključujući se u ovu rutinu, ne samo da ćete osloboditi svoja stopala od prljavštine, zagađivača i umora, već ćete i izbaciti sve preostale negativne misli koje bi potencijalno mogle poremetiti vaš miran san. Ovladajte vještinom adekvatnog odmora. Dan treba posvetiti produktivnosti, a noć rezervisati za revitalizaciju i obnavljanje sna. Kako bi se osiguralo optimalno zdravlje i produktivnost, ključno je uspostaviti rutinu odlaska u krevet najkasnije do 22 sata. i ustajanje rano ujutro, idealno između 5 i 6 sati ujutro.

Neka čaj od šumskog voća postane redovan dio vaše rutine i iskusite njegovu nevjerovatnu moć čišćenja tijela i podizanja vitalnosti. Za postizanje pročišćavanja i povećane vitalnosti preporučuje se konzumiranje kuhanih žitarica i hidratiziranje vodom na sedmičnoj bazi. Bavljenje fizičkom aktivnošću i redovno vježbanje dodatno povećavaju ove prednosti. Lijenost, koja negativno utiče i na mentalno i na fizičko blagostanje, može se uporediti sa bolešću. Težimo čistoći s nepokolebljivom posvećenošću! Prljavština, bilo u fizičkom ili duhovnom carstvu, stoji kao potpuna suprotnost Božjem stvorenju, uvijek utjelovljujući nečistoću i neprivlačnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *