Horoskop

OD DANAS ZA NJIH SE SVE MIJENJA: 3 horoskopska znaka oslobađaju se svih problema

S Merkurom na kosmičkom nebu, možemo da se osećamo sigurnim u potpisivanju ugovora, pravljenju dugoročnih planova i preuzimanju obaveza.

Merkur je napustio retrogradni položaj 25. aprila, ali 13. maja i zvanično je izšao iz postretrogradne sjenke, što će sljedećim znacima donijeti veliko olakšanje – provjerite da li ste među njima.

Blizanci

Kao vladajući znak Merkura, Blizanci bi mogli osjetiti snažniji uticaj ovog tranzita. Merkurova promjena položaja može da im donese olakšanje od mogućih komunikacijskih nesporazuma ili tehničkih poteškoća koje su se pojavile tokom retrogradnog perioda.

Ovo bi moglo podstaći Blizance da se osjećaju energičnije i jasnije u svojim razmišljanjima i komunikaciji. Osim toga, konačno će doći na red ostvarenje svih ciljeva koje su planirali u prethodnom periodu, a tiču se ličnog razvoja, piše Sensa.hr.

Djevica

Djevica je također povezana s Merkurom, pa bi pripadnici ovoga znaka mogli da osjete pozitivne promjene nakon što Merkur napusti postretrogradnu fazu. Ovaj tranzit može donijeti veću jasnoću u svakodnevnim rutinama, organizaciji i komunikaciji za njih.

Djevice bi mogle da osete olakšanje u rješavanju pitanja koja su se pojavila tokom retrogradnog perioda i osjećaju se produktivnije u svojim aktivnostima.

Ribe

Iako Ribe nisu direktno povezane s Merkurom, mogu osjetiti određeni uticaj ovog tranzita, naročito u područjima povezanim s komunikacijom, putovanjima i intelektualnim aktivnostima. Nakon Merkurovog napuštanja postretrogradne sjenke, Ribe bi mogle da osjete veću jasnoću i smirenost u svojim mislima i komunikaciji.

Ovo bi moglo podstaći Ribe da se otvore za nove ideje i perspektive i da se lakše izraze u svojim interakcijama s drugima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *