Muzika

OBASIPAJU JE ČESTITKAMA: Radi se ostvarilo ono što je uvijek htjela!

Rada Manojlović se odavno ističe na lokalnoj estradi. Svi prepoznaju njene pjesme i njen glas, ali malo znaju o njoj privatno. Prvi put se široj publici predstavila u Zvezdama Granda. Danas otkrivamo jedan interesantan razvoj događaja.

  • Moje najdublje želje su se ispunile nakon godina čežnje, dok sam svjedočio nevjerojatnom čudu koje se odvijalo pred mojim očima: neodoljiva radost Rade Manojlović bila je zarazna, a cijelo se mnoštvo željno pridružilo slavlju od srca, čestitajući joj od srca.

Ključni čimbenik iza Radina izvanrednog trijumfa na nacionalnom natjecanju talenata može se pripisati njezinom namjernom izboru da svim srcem prigrli svoju urođenu ljepotu i suzdrži se od bilo kakvih kozmetičkih promjena. Iako se odlučila za manje izmjene na svojim zubima, oni su blijedjeli u usporedbi s opsežnim ortodontskim zahvatima kojima je bila podvrgnuta s aparatićem.

Publika jednoglasno hvali Radu za dosljedno utjelovljenje prizemnog držanja koje je prenijela kroz mnoštvo izjava. “Moram priznati da je moja najveća težnja ostvarena. Započevši svoje obraćanje, započela je srdačnom proklamacijom svoje nepokolebljive težnje da svoj talent pokaže na renomiranim tribinama P0povića i Granda. Rada, na svoj artikulirani način, naglašava važnost održavanja poniznosti i osiguravanja da trijumf ne zamagli njenu razboritost.

Živo se prisjeća dirljivog trenutka svoje inauguracijske audicije, gdje su njezini roditelji nepokolebljivo stajali uz nju, samo da bi naišla na duboko razočaranje koje joj je izazvalo suze u očima. Kako bi uspostavila vezu, nije joj preostalo ništa drugo nego objesiti svoj pokvareni telefon na čavao koji je virio iz zida.

Ipak, za nekoliko trenutaka Saša je primila radosnu vijest da je trijumfirala na audiciji i time ostvarila svoju životnu želju. Ova značajna izjava dočekana je s obiljem čestitki njezinih dragih. Rada Manojlović, vrlo cijenjena ličnost srpske pop-folk glazbe, na svijet je otišla 25. kolovoza 1985. godine u gradu Požarevcu.

Započevši svoje glazbeno putovanje 2007. godine, Rada je hipnotizirala publiku svojim nesvakidašnjim talentom, iskazanim prilikom osvajanja drugog mjesta na cijenjenom natjecanju “Zvezde Granda”. Taj ključni trenutak njezinu je karijeru doveo do neviđenih visina, što je rezultiralo stvaranjem brojnih vrlo uspješnih albuma kao što su “Cao bezobrazni”, “Deset sopod nule”, “Marakana” i “Metropola”.

Radino neusporedivo vokalno umijeće, u kombinaciji s besprijekornom integracijom tradicionalnih folklornih elemenata i suvremenog pop senzibiliteta, priskrbilo joj je široko priznanje i obožavanje. Podrijetlom iz Požarevca, Rada Manojlović etablirala se kao istaknuta osoba na srpskoj glazbenoj sceni. Njezina postignuća nadilaze puku prodaju albuma i pjesama, budući da je također preuzela ulogu utjecajne osobe za ambiciozne pjevače i gorljive pobornice očuvanja kulture kroz svoja glazbena nastojanja.

Uprkos skromnom odrastanju u selu Četereže, Rada Manojlović je svoju intelektualnu oštroumnost iskazala tako što je postigla izuzetne akademske uspehe u osnovnom obrazovanju, a potom je upisala viši studij ekonomije u cenjenoj Gimnaziji u Velikoj Plani. Njezine godine formiranja imale su dubok utjecaj na njezina temeljna uvjerenja i nepokolebljivu predanost marljivosti, oblikujući njezinu odabranu profesiju na neizbrisiv način.

  • S 19 godina Rad je doživjela duboko traumatičan događaj: preranu smrt svoje majke Mirjane od posljedica teške bolesti. Ova potresna tragedija ostavila je trajan trag, no uz nepokolebljivu podršku svoje sestre Maje i oca, otkrila je otpornost da pobijedi nedaće i postigne zapanjujuće uspjehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *